Uzaktan eğitime destek vermek amacıyla online bir platformda bir araya gelen 32 İngilizce Öğretmeni, ortaokul öğrencilerine yönelik hazırladıkları İngilizce ders içeriklerini internet üzerinden erişime sundular.

Amaç öğrencileri EBA’ya yönlendirmek
2019 yılı Eylül ayında Eskişehir Mehmet Gedik Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Selda Kul Baştürk ve Zonguldak  Prof. Dr. Teoman Durali Bilim Sanat Merkezi İngilizce Öğretmeni Mehtap Öz’ün kuruculuğunu üstlendiği proje ile ortaokul çağındaki öğrencilerin EBA kullanımını desteklemek, EBA’ya öğrencilerin İngilizce dersi için içerik hazırlayabilmelerine olanak sağlamak ve öğrencilerin konuya ilgilerini artırmanın amaçlandığı belirtildi.

Toplamda 32 öğretmen görev alıyor
2019 yılı Eylül ayında başlatılan ‘’English Beyond Ability (EBA)’’ etwinning projesi kapsamında projede yer alan 32 öğretmen, uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler için müfredata uyumlu İngilizce ders kitapları hazırlayarak internet ortamında erişime sundular. 

İlimizi Hümeyra Yener temsil ediyor
Ülkemizin farklı şehirlerinden 30, yurt dışından da 2 öğretmenin yer aldığı projede ilimizi TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra Yener temsil ediyor.
Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının EBA platformunun öğrenciler tarafından aktif şekilde kullanılması ve EBA için içerikler üretilmesi hedefleniyor. 
Projeye destek veren toplamda 32 İngilizce öğretmeni Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıfların İngilizce destek kitaplarını hazırlayarak internet üzerinden hizmete sundu. 

Projeye ilgi yoğun
Proje kapsamında hazırlanan ders kitaplarına ilimizde eğitim-öğretim gören ortaokul öğrencilerinin de ilgisinin yoğun olduğunu belirten TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra Yener, kitaplara ulaşmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki linkleri kullanabileceğini ifade etti. 
5. sınıflar için; bit.ly/2yi9EsA, 6. sınıflar için; it.ly/2Up5urI,  7. sınıflar için; bit.ly/33TGADK, 8.sınıflar için; bit.ly/2WUjTxG internet adreslerinden erişim sunuluyor.
 

Editör: Vitrin Haber