Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuvarı, ''Üniversiteler 2013 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralama'' listesini açıkladı. Bu sıralamaya göre Sinop Üniversitesi 2007 yılında kurulan 26 devlet üniversitesi içinde üçüncü sırada yer aldı. 

URAP tarafından 2010 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen araştırma kapsamında üniversitelerin makale sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, atıf sayısı, toplam dergi etkinlik çarpanı, dergi atıf etkinliği toplamı ve uluslararası işbirliği kriterleri sıralama için ölçü alınıyor. Bu yıl ise sıralamaya Türkiye’de bulunan 175 üniversiteden 125’i dahil edildi. Sıralamaya göre 2007 yılında kurulan 26 devlet üniversitesi arasında Sinop Üniversitesi üçüncü sırada yer alırken, Karabük Üniversitesi dördüncü sırada yer aldı.

Bu sıralamanın Üniversiteler için önemli bir ölçü olduğunun altını çizen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Sinop Üniversitesi yapmış olduğu kaliteli bilimsel çalışmalar sayesinde beraber kuruldukları diğer 26 devlet üniversitesi arasında 2013 yılını üçüncü olarak tamamlaması önemli bir başarıdır. Bu konuda özverili bir şekilde çalışan öğretim üyelerimiz başta olmak üzere tüm akademik personelimizi tebrik ediyorum. Bilimsel çalışmaların daha yoğun bir şekilde artacağı ve üniversitemizin daha üst sıralara geleceği konusunda kıymetli üniversitemiz bilim insanlarına olan inancım tamdır. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Bilimsel Makale Destek Birimi ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezimiz akademisyenlere yaptıkları değerli çalışmalarda katkı yapmaya devam edecektir” dedi. 

Editör: Vitrin Haber