Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gelecek Elim(n)izde Öğrenci Kulübü tarafından Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen seminere; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kurum olarak nezaket ve etkili iletişime önem verdiklerini belirterek, "Çevremizle sağlıklı iletişim kurmamız dilden geçer. Zafer Bey bugün bize bunu anlatacak. Kendisine davetimizi kırmayarak bizlerle buluştuğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Sinop Üniversitesi personeli ve çok sayıda öğrenciyle bir araya gelen ünlü Spiker Zafer Kiraz “Mülakat Teknikleri, Beden Dili Eğitimi” temalı interaktif söyleşisinde genel olarak diksiyon eğitimi, algı yönetimi, beden dili, etkili konuşma, renklerin dili, empati kurma gibi konularda bilgiler verirken iletişimde ve mülakatta dikkat edilmesi gereken püf noktaları uygulamalı olarak katılımcılarla paylaştı.

Söyleşisinde 34 yıldır yayın dünyasının içinde olduğuna işaret eden Spiker Zafer Kiraz, grup derslerinin yanı sıra bu tür etkinlikler vasıtasıyla birçok kişiye ulaşıp tecrübelerini aktardığını söyledi.

Kiraz, Türkçe ’de 128 bin kayıt altında bulunan kelime olmasına rağmen toplumun, gündelik yaşamda 40 ile 70 kelime arasında değişen bir söz dağarcığıyla iletişim kurmaya çalıştığını dolayısıyla da insanların birbirini anlamakta güçlük çektiğini dile getirdi.
Kiraz “Çocuklarımız yoğun sınav temposu içinde, hâl böyle iken bir de Türkçe doğru düzgün öğretilmiyor. Lütfen Türkçeyi doğru düzgün, hakkıyla öğretin. Hani, yani, aynen, falan filan gibi kelimeleri lütfen kullanmayın” şeklinde düşüncelerini paylaştı.
Kiraz söyleşisinde diyafram ve nefes eğitimini de uygulamalı olarak göstererek mülakatta karşılaşılabilecek muhtemel durumlar ve koşullar hakkında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Ünlü Spiker Zafer Kiraz’a hediye takdiminde bulundu.
Program sonunda seminere katılan tüm davetlilere "Katılım Belgesi" takdim edildi.

Editör: Vitrin Haber