Tercih yapacak adaylar için üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021” başladı.

200 yükseköğretim kurumunu aynı dijital platform altında aday öğrencilerle buluşturan fuarda, Üniversitemiz canlı tanıtım etkinlikleriyle 9. Salonda yerini aldı.

Sanal fuarda aday öğrencilerle sesli ve görüntülü görüşme yapan uzman tanıtım ekibi, Sinop Üniversitesi hakkında merak edilenleri cevaplıyorlar.

9 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulumuzda yer alan programların eğitim süreci ve istihdam olanakları konularında bilgilendirmelerin yapıldığı fuarda, ayrıca konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında da adaylara bilgiler veriliyor.
Öte yandan birbirini besleyen önlisans ve lisans programları ile oluşturulan bütünlüklü bir yapı içerisinde Lisansüstü Eğitim Enstitümüz bünyesinde yer alan 34 yüksek lisans ve doktora programı da tanıtılıyor.

Kariyer planlaması doğrultusunda aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan tanıtım ekibi, Sinop’taki kaliteli eğitim ortamı, güvenli şehir, konaklama, yurt dışı öğrenim ve staj imkânları, çift anadal ve yandal uygulamaları noktasında sunulan fırsatların önemi vurgulanıyor.
Tanıtım broşürü ve tanıtım filmlerinin de gösterildiği fuarda SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da selamlama konuşması yaparak gençleri Sinop Üniversitesi’nin bir parçası olmaya davet etti.

Sanal fuara “https://sanalfuar.yok.gov.tr” adresinden erişim sağlanıyor.

Editör: Vitrin Haber