Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde, Üniversite Personelin ve öğrencilerin katılımıyla olası bir yangına ve depreme hazır olunması amacıyla tatbikat gerçekleştirildi.

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Sinop Üniversitesinde yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatlar kapsamında ilk olarak Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda doğal afetler ve ilk yardım müdahaleleri konularında sunum gerçekleştirildi.
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri tarafından Üniversite bahçesinde kurulan küçük platformda benzin yardımı ile ateş yakıldı. Bu alanda kullanılmaya hazır olan yangın tüpleri ile ateşin nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri son olarak, yangın tatbikatları ve arama kurtarma malzemeleri gibi çeşitli materyalleri katılımcılara tanıttılar.
Programa Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Atlı, üniversite akademik-İdari Personelleri, güvenlik görevlileri ve öğrenciler katıldı. 
Editör: Vitrin Haber