Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya; Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Yurtiçi ve Yurtdışında ticari faaliyet yürüten Sinoplu iş adamları ile Sinoplu esnaflar katıldılar.

“DEVLET KATKISININ YANINDA BÖLGE İNSANININ SİVİL KATKISINA DA İHTİYAÇ BULUNMAKTADIR”
Programda katılımcılara Sinop Üniversitesinin genel durumu ve kampüs projesinde gelinen aşamayla alakalı bir bilgiler veren Rektör Dalgın, Üniversitenin açılan yeni bölüm ve programlar ile büyümeye devam ettiğini belirtti.

Üniversite ve Şehir arasındaki güçlü işbirliğinin Sinop’a büyük bir değer kazandıracağını vurgulayan Dalgın; “Mevcut öğrencilerimizin ailelerinin vebaline girmeden, onları daha donanımlı bir şekilde yetiştirebilmek, Üniversitemizin saygınlığını arttırabilmek ve hedeflerimize kısa zamanda ulaşabilmek için devlet katkısının yanında bölge insanının sivil katkısına da ihtiyaç bulunmaktadır. Gelecek 10 yılın da Sinop Üniversitesinin kampüs yapımına harcanmaması ve gerçekten Üniversitemizin kuzeyden parlayan bir yıldız olabilmesi için bu süreçte sivil katkı kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN VİTES BÜYÜTMEYE İHTİYACI VARDIR”
Üniversitenin bundan sonraki hedeflerini de katılımcılarla paylaşan Dalgın; “Üniversitenin gelişmesinde vites büyütmeye ihtiyaç vardır ve şehrin eşrafının esnafının hülasa Sinopluların katkıları olacaksa biz üniversite yönetimi olarak buna niyetliyiz. Sinop Üniversitesi’nin yıllık olarak Sinop’a yaptığı ekonomik katkının % 10’unun bile üniversitenin gelişmesi için geri dönecek olması üniversitemizi bulunması gereken konuma çıkarmaya yetecektir” dedi.

“ŞEHİR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİN ARTTIRILMASI GEREKİYOR”

Sinop Üniversitesinin şehrinin desteği ile çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade eden Dalgın, sözlerini şöyle tamamladı: “Sinop Üniversitesi’nin daha saygın, daha aktif, katılımcı ve yöresine daha fazla ışık saçabilmesi için, hem kendisinin hızlı bir şekilde büyümesi hem de Sinop’u ve ilçelerini büyütebilmesi, daha cazip, bilimde, sanatta ve turizmde daha etkin bir şehir olabilmesi için üniversite - şehir işbirliğinin arttırılması gerekmektedir. Bu amaçla toplantıyı teşrifleriniz sebebiyle Sinop Üniversitesi Rektörü ve Sinop Üniversitesi vakfı başkanı olarak şükranlarımı tekrar arz ediyor,  selam ve saygılarımı sunuyorum.”

“SİNOP ÜNİVERSİTESİ SİNOPLULARIN VE SİNOP’UN ÜNİVERSİTESİDİR”
Ardından konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise; “Sinop’un bir eğitim, kültür ve turizm şehri olmasında, Sinop Üniversitesinin önemli bir görev üslendiğini ifade ederek, ”Sayın Rektörümüzü gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz son iki yılda önemli bir ivme kazandı. Biliyoruz ki Üniversitemiz ne kadar gelişirse, İlimizde o oranda bu gelişimden hak ettiği payı alacaktır. Sinop Üniversitesi Sinopluların ve Sinop’un üniversitesidir. Ona en büyük desteği de bizler destek sağlayacağız” dedi.

“SİNOP ÜNİVERSİTESİ ŞEHRİNİN DESTEĞİ İLE BÜYÜYECEK”
Daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İpek; “Şehir-Üniversite işbirliğinin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Sinoplular desteği ile Sinop Üniversitesinin daha fazla gelişim sağlayacağını ifade etti.
Sinop Valisi Hasan İpek, toplantıyı düzenleyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın başta olmak üzere katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca yurtiçi ve yurtdışında ticari faaliyet yürüten Sinoplu iş adamları söz alarak Üniversiteye sağlanacak sivil katkı hakkında görüşlerini bildirdiler.
Editör: Vitrin Haber