Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Günseli Acar ve Öğr. Gör. Kerim Özkara rehberliğinde “Bursa Otomasyon Fuarı”na katıldı.
Teknik gezi kapsamında “Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı”, “Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı” ve “Kaynak Teknolojileri Fuarı” olmak üzere 3 ayrı fuarda 62 firmayı aynı anda gezme ve inceleme fırsatı yakalayan öğrenciler, makinaların çalışma prensipleri, yaptıkları işler, piyasa ve pazardaki yerleri hakkında bilgiler edindiler.


Öğrenciler, iş ve staj olanakları hakkında da şirket temsilcilerinden bilgi toplama fırsatı buldular.
Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, Bursa ziyaretinde daha sonra Akarsu OSGB şirketinde düzenlenen 4 saatlik eğitime katılarak, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Sertifikası” almaya hak kazandılar.

TOFAŞ ANADOLU ARABALARI MÜZESİ KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇTI
Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, Bursa gezilerinde daha sonra Tofaş Anadolu Arabaları Müzesini ziyaret ettiler.
Müzede, Fiat’ın ürettiği otomobil markalarını inceleyen öğrenciler, tekerlekten-arabaya araç teknolojisinin gelişimini görme, inceleme ve anlama imkânı buldular.
Sonrasında, Tofaş Sanat Galerisinde sergilenen “Kantarın Topuzu Sergisi”ni gezen üniversite öğrencileri, geçmişten günümüze Terazi ve Tartı sistemlerinin basit ve karmaşık yapılarını inceleyerek, mekanizmaları hakkında bilgi sahibi oldular.
Öğrenciler Bursa ziyaretinde, şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını da gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, gezinin düzenlenmesi için destek veren Ayancık Belediyesine, Ayancık Meslek Yüksekokulu Yönetimine ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü Akademisyenlerine teşekkür ettiler.

Editör: Vitrin Haber