İlköğretim öğrencilerinin matematiğe olan ön yargılarını ortadan kaldırmak ve matematiği eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan proje kapsamında Üniversite öğrencileri tarafından ders müfredatı da dikkate alınarak Bektaşağa Atatürk Ortaokulu’nun koridoruna çeşitli geometrik şekiller ve formüller çizildi, çeşitli zekâ oyunlarının yer aldığı köşeler oluşturuldu.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Taştepe rehberliğinde gerçekleştirilen projeyle öğrencilerin ders dışındaki vakitlerinde de matematiği öğrenmeye devam etmeleri amaçlanıyor. 
Minik öğrencilere görsel hafıza yoluyla öğrenme imkânı sunan matematik koridoru, aynı zamanda öğrencilerin bilgilerinin taze kalmasına ve matematiğe olan ilgilerinin artmasına katkı sağlayacak.

Üniversite öğrencilerinin emekleriyle hazırlanan matematik koridoruna, minik öğrenciler de yoğun ilgi gösterdiler.  
Bektaşağa Atatürk Ortaokulu'na yöneticileri ise, yeni nesil eğitimde somutlaştırmanın öğrenmeye kolaylaştırıcı etkisi olduğuna dikkat çekerek anlamlı projeden dolayı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Taştepe ve öğrencilere teşekkürlerini sundular. 

Editör: Vitrin Haber