15-17 Ekim 2020 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binasında yapılan Sempozyumda, aile kurumunun bekasına yönelik günümüz dünyasında ortaya çıkan fırsatlar ve tehditler, uluslararası boyutta mercek altına alındı.

95 bilim insanı ve araştırmacının katıldığı sempozyumda, ailenin bütünlüğünü korumaya ve devamlılığını sağlamaya yönelik önerilerin yer aldığı 64 bildiri sunuldu.
Hibrit modelle yapılan sempozyumda, bildirilerin 28 tanesi yüz yüze sunulurken diğer tüm oturumlar online olarak gerçekleştirildi.

Salonların tamamında katılımcılar maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerlerini aldı.
Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Cezayir, Filistin ve Sudan’dan da bilim insanlarının katkı sağladığı sempozyumda, günümüzdeki teknolojik, ekonomik ve kültürel gelişmelerin aile kurumuna etkileri tartışıldı.

Sempozyumda sunulan bildiriler, 2020 yılı sonuna kadar kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak.

REKTÖR DALGIN’DAN TEŞEKKÜR
Pandemi sürecine rağmen bilim şöleni denilebilecek bir etkinliğe imza atıldığını ifade eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, sempozyumu koordine eden ve yaklaşık bir yıldır emek harcayan Sempozyum Düzenleme Kuruluna, Bilim Kuruluna, Hakem Heyetine, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetimine ve Sempozyuma bildirileriyle katkı sağlayan katılımcılara teşekkür etti.


Rektör Dalgın ayrıca sempozyumun sponsorluğunu üstlenen KAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kara’ya da şükranlarını sundu.
Sempozyumun sağlıklı bir şekilde icra edilebilmesi için gerekli teknik desteği sağlayan Sinop Üniversitesi personeline de teşekkürlerini ileten Dalgın, Uluslararası Aile Sempozyumunun hayırlı olmasını diledi.

ULUSLARARASI AİLE SEMPOZYUMU, ŞEHİR GEZİSİYLE SONA ERDİ
Oturumları tamamlanan sempozyumun ardından, katılımcılara yönelik 17 Ekim Cumartesi günü gezi programı düzenlendi. Şehir gezisine katılan misafirler, Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkânı buldu.

Editör: Vitrin Haber