Sinop Ülkü Ocakları Gençlik Teşkilatı Başkanı Volkan Cıbır, Türkiye'nin en önemli gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları olarak ortaöğretim ve üniversite seviyesindeki gençlerle ellerinden geldiğince ilgilendiklerini onlar ile  düzenli olarak  çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Sinop’ta da uzun yıllardır gerçekleştirdikleri gençlik üzerine faaliyetlerin sadece öğrenciler tarafından değil aileleri tarafından da yoğun ilgi ile karşılandığının altını çizen Sinop Ülkü Ocakları Gençlik Teşkilatı Başkanı Volkan Cıbır, bu faaliyetlerin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. 

Cıbır; “Bu yoğun ilgi neticesinden tüm ortaöğretim seviyesindeki okullar ile iletişim halinde katıldığımız Türkiye Öğrenci Meclisi Sinop Temsilciliği seçimlerini üst üste 3. Kez kazanarak büyük bir başarı elde ettik. Ortaöğretim öğrencisi olan Ahmet Turan IŞIKSAL kardeşimizin kazandığı seçimlerde aday olan diğer tüm kardeşlerimizi de tebrik ederim.

Sinop İli ve ilçelerindeki tüm ilkokul ortaokul ve liselerin katılımı ile gerçekleştirilen seçimleri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensuplarımızın yoğun çabası ile üst üste 3. Kez kazanmak, gençlik üzerinde yaptığımız yoğun çalışmaların adeta bir meyvesi olmuş, Sinop gençliği temsil hakkını bizlere layık görmüştür. 

Seçimler boyunca hiçbir kamu kurum ve kuruluşun desteğini almadan, siyasi birtakım güçlere başvurmadan, bir tane makam sahibine bir genci aratıp onun demokratik hakkını gasp etme rezilliklerinin yakınından dahi geçmeyerek genç kardeşlerimize kendi emekleri ile başarı elde etmeyi öğretmeyi amaçladık. Ülkü Ocakları'nı diğer gençlik hareketlerinden ayıran en büyük farkta zaten buradadır. 

Çünkü Ülkü Ocaklarındaki teşkilat yapısı iş, aş, barınma, burs ekseninde birleşmiş geçici çıkar birlikteliğinden değil bir ömür boyu devam edecek olan  bir iman, inanç, mücadele birlikteliğinden inşaa edilmiştir.
Eğer bizler bu yaşlardaki genç kardeşlerimize emeksiz olarak kolay yoldan başarı kazanmanın yöntemini öğretseydik ülkemizin geleceği olan bu nesillere yapacağımız en büyük kötülüğü yapmış olacaktık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır düsturu ile hareket ederek Sinop gençliğine elimizden geldiği kadar eğitim seminerlerimizle olsun, sosyal sorumluluk projelerimizle olsun, kültürel etkinliklerimizle olsun karşılıksız hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 



 
Editör: Vitrin Haber