Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen olan ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına’ Sinop genelinden yoğun başvuru yapıldı. Türkiye genelinde 587 bin 497 kişinin müracaat ettiği yarışmaya Sinop’tan ise binden fazla katılımcı müracaat etti. 

Sinop İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde Ensar, TÜGVA ve SİMDER ‘in katkıları ile Sinop Merkez, Ayancık, Boyabat, Durağan, Erfelek, Gerze, Türkeli ilçeleri ile Cezaevinde gerçekleştirilen yarışmada katılımcılar Kuran-ı Kerim'in mealini içeren soruları yanıtladı. 

Gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgi veren Sinop İlim ayma Cemiyeti şube başkanı Hakkı Bafralı, buradaki ortak paydanın gönüllülük olduğuna dikkat çekti. “Bu yıl 5.’si düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Sinop merkez ve ilçelerden çok sayıda gönüllü dostlarımızın ilgi ve tanıtım gayretleri sayesinde, bir çok gözetmen arkadaşımızın Allah’ın rızasını esas alan yardımlarıyla gerçekleştirildi. Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak en büyük amacımızdır. Herkesin Kur’an-ı Kerim’i okuması, okuyanların ise daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve bilgisini sınaması için bu seneki konumuz Kur’an-ı Kerim Meâli olarak belirlendi” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber