Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Sinop Anadolu Lisesinin öğrenci alım kontenjanının 136'dan 102'ye düşürülmek istendiğini belirterek, olaya tepki gösterdi. 

Turgay Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sinop Anadolu Lisesi ilimizin en köklü okullarından birisi. Her dönemde tercih edilen ve gerek akademik gerekse sosyal ve sportif başarılarıyla kendini kanıtlamış bir eğitim kurumu.

Her sene kendisine ayrılan kontenjanın üzerinde kayıt almakta. Dışardan nakil gelen öğrencilerin tercih ettiği bir kurum. Üstelik 20 bin nüfuslu ada mahallesinin yükünü çekmekte.

Milli eğitim yetkilileri gelen nakilleri bu okula yönlendirmekte. Sınavla alan okullar bile kontenjanlarını doldurmakta zorlanırken bu okulun kontenjanı tamamen dolu hatta fazlası var yani velinin ve öğrencinin teveccühü var fakat tüm bunlara rağmen, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için bu okulumuzun öğrenci alım kontenjanı 136 dan 102 ye düşürülmek isteniyor.

Yani aslında başarılı olan bir kurum cezalandırılıyor. Buradaki amacın ne olduğunu anlamak mümkün değil. Ortada ya bir iş bilmezlik var ya da bir art niyet. Maksadınız eğitim öğretimde başarı ise, Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine kastınız yok ise kontenjan sayısını düşürme sebebiniz nedir? Yetkililerin durumu gözden geçirip acilen yanlıştan dönmelerini ve ortaya çıkacak mağduriyetleri önlemesini bekliyoruz"

Editör: Vitrin Haber