Sinop Üniversitesinde Nevruz Bayramı nedeniyle, Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü tarafından “Türk Dünyasında Nevruz” konulu konferans düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak,  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zekiye Tunç, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.

“Türk Dünyasında Nevruz” konulu konferansta konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Nevruz’un tarihini ve Türk Dünyasında Nevruz Kutlamalarını anlattı.
Nevruz Bayramı’nın Türk Topluluklarında çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan, Nevruz’un Azerbaycan,  Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan ve Tacikistan’da milli bayram olarak kutlandığını söyledi.
Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, konuşmacı Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan’a hediye takdim etti.

 
Editör: Vitrin Haber