Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, yaptığı yazılı açıklamada Sinop İl Milli Eğitim kadrosunda çalışan personelin 2020 yılı için ödüle layık görülenlerin isim listesinin yayınlandığını hatırlattı. 

Şen: "Birileri teklif etti, birileri onayladı. Peki bu tekliflerde ana kıstas kişinin çalışkanlığı ve performansı mıdır yoksa başka bir şey midir? diyerek, ödüle layık görülenlerin yüzde 89'unun aynı sendikaya üye olduklarını ileri sürdü. Şen: "Buna çok da şaşırmadık çünkü, yüzde oranlarına bakıldığında üç aşağı beş yukarı hemen her yıl ezici çoğunlukla hep böyle olmuştur. Ödül alanlardan bazıları var ki aşağı yukarı her yıl bir çeşit ödüle layık görülmüşler" diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "En can alıcı nokta ise; bazı kişiler neden hep ödüle layık görülüyor? Kadroları Dikmen, Gerze, Boyabat. Eğitim öğretimde üst üste hangi başarılara imza atmışlar? Öğrencileri akademik alanda hangi üst seviyelere taşımışlar?

SİNOP İL MERKEZİ VE KÖYLERİNDEN ÖDÜLE LAYIK OLAN KİMSE YOK
Özellikle bir ilçeye dikkatinizi çekmek istiyorum;  4 kişi ödül alıyor, 4’ü de aynı sendika üyesi, 1 tanesi ilçe milli eğitim müdürü, 1 tanesi şube müdürü ve eski sendika başkanı. 1 tanesi memur ve sendika ilce temsilcisi. Bu ilçede, eğitim öğretimin belkemiği olan okullarda görev yapan 1 öğretmen dahi ödüle layık görülmemiş! Sinop il merkezinde ve köylerde ödül verilen hiç kimse yok. Ödülün yüzde 70 e yakını tek bir ilçeye ait. Sinop merkez için ileri sürülen gerekçe;  Giden vali ödülleri onaylamamış. Bu sadece duyum, bize bildirilen bir şey yok"

Turgay Şen sözlerini şöyle tamamladı: "Devletin ödülünü devletin işini en iyi yapanlara verilmesini sağlayın. Başarının ölçütü, başka yerlere hizmet olmasın. Ödül dağılımında büyük çoğunluğun bir sendikaya üye olanlardan ibaret olması istatistiki bir tespittir. Şüphe yoktur ki onların da içinde çalışkan, ödüle layık meslektaşlarımız vardır. Biz makam-yetki sahiplerinin adaletli olmasını istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz?" 

Editör: Vitrin Haber