Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, dün başlayan 2021-2022 yılı eğitim-öğretim dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitimin her koşulda öncelikli bir yere sahip olduğunun salgın sürecinde bir kez daha anlaşıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, bu anlamda öğrencilerin eğitimlerine okullarda sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri adına tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Yıldız; “Okullarımızı neşelendiren öğrencilerimizle tam zamanlı olarak tüm sınıf ve kademelerde yeniden başlamanın, yüz yüze eğitimle tekrar bir arada olmanın, kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitimin her koşulda öncelikli bir yere sahip olduğunu salgın sürecinde hepimiz bir kez daha fark ettik. Salgın sürecinde uygulanan uzaktan eğitim, tamamlayıcı özellik göstermiş olsa bile okullarımızın eğitim yuvası olmasının yanında sosyalleşme merkezi olduğunu da salgın hastalıkla bir kez daha anlamış olduk. Çocuklarımızın bizlere emanet olduğunun bilinciyle, eğitimlerine okullarımızda sağlıkla devam edebilmeleri için tüm tedbirleri hassasiyetle alarak bütün kurumlarımızda yüz yüze eğitime hazırız” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖĞRETMEN VE VELİLERİN REHBERLİĞİNDE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDECEĞİNE İNANCIM TAM
Değerlendirmesinde öğrenci, veli ve öğretmenlere de önemli uyarılarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, öğrencilerin öğretmen ve velilerinin rehberliğinde sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edeceğine inandığını söyledi. Yıldız; “Okullarımızda öğrencilerimize kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Salgın sürecinde geçirdiğimiz zor günlerde onların da okullarına kavuşmak için gerekli hassasiyeti gösterdiğinin ve okullarını özlediğinin farkındayız. Kıymetli öğrencilerimizin, öğretmen ve velilerinin rehberliğinde bu bilinçle eğitim öğretimlerini sağlıklı bir şekilde yüz yüze devam ettireceğinize inancımız tam.      

Değerli Velilerimize de şunları söylemek istiyorum; yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm paydaşları ile Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Öğrenci Bilgilendirme Rehberi ve Veli Bilgilendirme Rehberi doğrultusunda öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği konusunda her türlü tedbir alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Titizlikle almış olduğumuz bu tedbirlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile birlikte Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kurallara harfiyen uymak konusunda hepimize görevler düşüyor” dedi. 

ÖĞRETMENLERİMİZİN HER ZAMAN Kİ GÖSTERMİŞ OLDUĞU FEDAKARLIK VE ÖZVERİYE İHTİYACIMIZ VAR
Tüm öğretmenlerin eğitim öğretim yolcuğunda öğrencileri için en iyisini istediğinin herkesçe bilindiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, yüz yüze eğitim sürecinde öğrenme kayıplarının giderilmesi ve aynı zamanda okulları hep açık tutmak için öğretmenlerin her zamanki göstermiş olduğu fedakarlık ve özveriye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Yıldız; “Muvaffak olacağımıza inandığımız eğitim öğretim yolcuğunda hepimiz öğrencilerimiz için en iyisini istiyor ve bu uğurda aynı hedefler için aynı yolda ilerliyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınları ancak hepimizin atacağı adımlarla gerçekleşebilecektir. Öğrencilerimizi milletimize ve kendilerine yararlı bireyler olarak yetiştirmekte payınız büyük. Her zaman her alanda gösterdiğiniz fedakarlık ve özveriyle öğrencilerimize ve toplumumuza örnek oldunuz. Salgın döneminde ilimizde öğretmenlerimizin aşılanma oranının yüksek olması öğretmenler olarak salgınla mücadele sürecinde de ne kadar hassas ve tedbirli olduğunuzun göstergesi. 

Yüz yüze eğitim sürecinde öğrenme kayıplarının giderilmesi aynı zamanda okullarımızı hep açık tutmak için her zaman ki göstermiş olduğunuz fedakarlık ve özveriye ihtiyacımız var. 

Tüm içten dilek ve temennilerimle 2021-2022 eğitim öğretim yılının ülkemize, İlimize, maarif camiamıza ve öğrencilerimize sağlık, huzur ve muvaffakiyetler getirmesini dilerim.        

Editör: Vitrin Haber