Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, El Sanatları Eğitim Merkezlerinde gençlere meslek edinme şansı sunuyor.
 
Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Bilecik, Düzce, Kastamonu ve Sivas illerinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için kursiyer öğrenci alınacağı, kurslara katılmak isteyenlerin ön kayıt işlemlerini müracaatta bulunmak istedikleri El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin internet sayfası üzerinden ya da doğrudan Müdürlük vasıtası ile gerçekleştirebileceği aktarıldı.

El Sanatları Eğitim Merkezlerinde Kilim-Halı Dokuma, yöresel Bez Dokuma, Ahşap Oyma (Mobilyacılık), Taş İşleme (mermer), dikiş-nakış, konfeksiyon ve gümüş işleme ve restorasyon konularında 6 ay süre ile gerçekleştirilecek parasız yatılı eğitimler kapsamında İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında bazı kurslarda kursiyerler günlük harçlık, iş kazası ve iş riskine karşı sigorta imkanında yararlanma fırsatı bulacak.
Mesleki eğitim kurslarında yatılı olarak eğitim görmek isteyenlerde yaş sınırı 14-24 iken gündüz kursları için en az on dört yaşında olma şartı aranıyor. Yatılı kursiyerlerin, evli olmaması ve tüm kursiyerlerin sağlık durumunun yapacağı eğitime uygun olması erkek kursiyerler için öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmaması aranan diğer şartlar.
Kurslarla ilgili tüm faaliyetler yıl boyu devam etmekte olup, faaliyetler ve tatiller ilgili Müdürlükler tarafından belirlenmektedir. Kursiyerler ön kayıt işlemlerini müracaatta bulunmak istedikleri El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin internet sayfası üzerinden ya da doğrudan Müdürlük vasıtası ile gerçekleştirebilecek.
 
Editör: Vitrin Haber