Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet tarihinde büyük öneme sahip Bandırma vapurunu ziyaret etti.

Sinop Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri Kurtuluş savaşının ruhunu samsunda "Bandırma Vapuru" ziyaretiyle yakından yaşadı. Sınıf öğretmenleri Necla Gül nezaretinde Samsun’a giden öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a çıkaran,Kurtuluş Savaşımızın en önemli sembollerinden birisi olan Bandırma Vapuru ile ilgili bilgiler aldılar.

Ziyaret takviminin daha önceden belirlendiğini ifade eden sınıf öğretmeni Necla Gül: "Son zamanlarda özellikle hepimizi üzen bir kaza gerçekleşti. Maalesef televizyonlarımız tarafından kontrolsüzce verilen görüntüler çocuklarımızın psikolojisini  çok olumsuz etkiledi. Çocuklarımızı bu travmatik ortamdan uzaklaştırmak ve  milli, manevi değerlerimizi  yakından tanıma fırsatı sunmak için bu geziyi tertip ettik. Bu vesile ile gerek Milli Eğitim gerekse Okul Müdürümüz İbrahim Aslan' a çok teşekkür ederiz. Velilerden özellikle ricam küçük yaştaki çocuklarımızı duygusal  rahatsızlıklara sokabilecek görüntülerden koruyalım mümkünse onların bulunduğu ortamlarda izlememeye çalışalım bazı olaylar çocuklarımızın dünyasında çok derin silinmesi güç etkiler bırakabilmektedir" dedi. Ziyaret sırasında merak ettikleri soruları da sorma fırsatı yakalayan minik öğrenciler, gerçekleştirilen etkinlikten oldukça memnun kaldılar.

Editör: Vitrin Haber