Tangal Köyü Muhtarı Ömer Erdem'in talebi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim  ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından köy halkına meyvecilik konusunda bilgi ve uygulamalı eğitim verildi. 

Köy halkı tarafından geniş katılımın sağlandığı eğitimde; fidan dikimi, budama, aşılama, ilaçlama, toprak analizi, gübre kullanımı, kurumsal desteklemeler konusunda önemli teknik konular tüm detaylarıyla anlatıldı. Ayrıca uygulamalı olarak da meyvecilikle ilgili konular katılımcılarla paylaşıldı. 

Eğitimin oldukça verimli geçtiğini belirten Tangal Köyü Muhtarı Ömer Erdem, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi personeline teşekkür etti. 
Erdem, "Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerde görüldüğü üzere eğitimin amacına uygun ve başarılı oldu. Bu tür eğitimler meyveciliğin gelişiminde, dolayısıyla köylümüzün ekonomik kalkınmasına ve ülke ekonomisine katma değer sağlamasında lokomotif olacaktır. Ben tüm köy halkım adına bize bu desteği veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi personeline sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 
Editör: Vitrin Haber