Her geçen gün büyüyen ve bünyesinde kazandırdığı yeni bölümleriyle kapasitesini daha da arttıran Sinop Üniversitesi’ne, 3 bin 137 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Böylece 2019-2020 eğitim öğretim yılında Sinop Üniversitesinin öğrenci sayısı 13 bine ulaşmış oldu.
Gelecek vadeden bölüm ve programlarıyla öğrenci sayısını her geçen yıl daha da artıran Sinop Üniversitesi, 2019 YKS sonuçlarına göre 2019-2020 Akademik Yılında yüzde 91’lik doluluk oranına ulaştı.
Özel yetenek sınavları, ek yerleştirme, yatay geçiş ve yürütülen uluslararası programlar neticesinde bu sayının daha artması bekleniyor.

TÜRKELİ MYO YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI
Sinop Üniversitesi Türkeli Meslek Yüksekokulu, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programında 50 öğrenci, Evde Hasta Bakımı Programında ise 50 öğrenci kontenjanıyla 2019-2020 kontenjanıyla Akademik yılında kapılarını öğrencilerine açacak.
Sinop Üniversitesi bu yıl ilk kez öğrenci alacağı 13 yeni programda ise yüzde 100’lük doluluk oranı elde etti.

Sinop Üniversitesini tercih ederek Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta eğitim görmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitemizin tüm imkânlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için seferber edeceğimizden emin olmanızı diliyorum. Sinop Üniversitesinde göreceğiniz eğitimin hayat yolculuğunuzun önemli bir adımı olarak göreceğinize inanıyor, kariyerlerinin bu önemli dönüm noktasında Sinop’un eşsiz güzelliği ve derin tarihinin tezahürü olan Sinop Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Burada aradığınız ve arzu ettiğiniz eğitimi görebilmeniz dileğiyle; Üniversitemize hoş geldiniz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber