Sinop Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde organize edilen ve Sinop’ta görev yapan 70 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanına “Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci” başlıklı Eğitim semineri verildi. 

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Seminerin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt yaparken, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’da Üniversiteyi tanıtan kısa bir sunum yaptı. 

Daha sonra “Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci” adlı semineri vermek üzere sahneye Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı davet edildi.  
Ersanlı konuşmasında, "Kültür bir milletin var olduğu günden beri yaşam imbiğinden süzülerek gelen bilim, inanç, ahlak, hukuk, sanat, edebiyat, örf ve adetleri ile geliştirdiği medeniyetler gibi maddi ve manevi değerlerin tamamı, kısacası o toplumun yaşam tarzıdır" dedi.

Kültürümüzde kendini gerçekleştirmenin dünya ile sınırlı olmadığını ifade eden Ersanlı, sözlerine şöyle devam etti: "Ebediyeti de içine alan daha geniş bir anlam taşıyan ve sonsuza dek devam eden bir sürecin anlatımıdır. Siz değerli basınımız aracılığıyla 76 milyon kardeşime seslenmek istiyorum. Maalesef bazı kimseler insanları yakından tanıdıkça, kiminin altını çizer, kiminin de üstünü. Kardeşlerim gelin bu yanlıştan vazgeçelim. Çizmeyelim kimsenin üstünü, yeni fırsatlar verelim ona. Bir de diyorum ki ne ararsak kendimizde arayalım . Arayabileceğimiz her güzel şeyin DNA'ları var kültürümüzün içinde. Onları bulup günümüze göre yaşama geçirelim."

Seminer sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, programın misafiri Prof. Dr. Kurtman Ersanlı’ya hediyesini takdim ederken, programa katılan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarına sertifikaları verildi. 

Editör: Vitrin Haber