“Bizimle hayat boyu öğren” sloganıyla başlatılan sertifika programlarında, Sinop Üniversitesinin eğitim, öğretim ve araştırma hizmetlerinden yalnızca öğrencilerin değil, şehir halkının da faydalanması amaçlanıyor.
 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın 2019-2023 hedeflerinde yer alan ücretsiz sertifika programlarıyla üniversite-şehir işbirliğinin de önemli ölçüde güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sinop Üniversitesine bağlı Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜSEM) tarafından başlatılacak sertifika programları, üniversite öğrencilerinin yanı sıra, iş hayatına atılan bireylere ve ilgi duyduğu alanda kendisini geliştirmek isteyenlere geniş bir yelpazede eğitim olanağı sunacak.
 
Öğrencilerin, Sinoplu vatandaşların ve özellikle ev hanımlarının da katılabileceği sertifika programlarında, uzman öğretim elemanları tarafından 13 farklı alanda katılımcılara eğitimler verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise SÜSEM tarafından katılım sertifikası sunulacak.
 
Katılımcılara kişisel gelişim, mesleki yeterlilik ve toplumsal öğrenmeye yönelik önemli bir deneyim kazandıracak olan sertifika programlarında, 3D Yazıcı kullanımından, dış ticaret eğitimine, çocuk sanat eğitiminden stil danışmanlığına, gıda güvenliği ve hijyenden, müzik okuryazarlığına kadar pek çok alanda eğitim programları düzenlenecek.
 

"ŞEHİR HALKINA VE ÖĞRENCİLERİMİZE AYNI ZAMANDA DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ" 
Başlatılan sertifika programlarına tüm öğrencilerin ve Sinoplu vatandaşların davetli olduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Öğrenmenin hem çok değerli hem de maliyetli olduğu günümüzde, Sinop Üniversitesi olarak 13 farklı ücretsiz sertifika eğitimi vermemiz önemli bir adımdır. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan sertifika programlarımızla, kamu kurumlarının çalışanlarına, şehir halkına ve öğrencilerimize aynı zamanda bir danışmanlık hizmeti sunmayı ve onların bilgi, beceri ve yeterliliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Diğer taraftan Üniversitemizin sunduğu kaliteli eğitimin Sinop’taki diğer vatandaşlarımız için de erişilebilir olmasını önceliyoruz. Bireysel gelişimden başlayarak toplum ihtiyaçlarına kadar pek çok konunun ele alınacağı eğitim içeriklerimiz, kursiyerlerimize iş, aile ve sosyal hayatta tecrübe ve yetkinlik kazandıracaktır. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi ve şehir halkımızı sertifika programlarına katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber