Cumhurbaşkanlığınca 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla, İslam tarihi, İslam bilim ve teknoloji araştırmaları alanında birçok eser vermiş ve önemli çalışmalara imza atmış Prof. Dr. Fuat Sezgin Hoca, İlahiyat Fakültemizde düzenlenen "İslam Bilim Tarihi” panelinde anıldı.
 
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "İslam Bilim Tarihi" Paneline; İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir, Akademik Personel ve öğrenciler katıldı.
 

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Barlak’ın yaptığı panelde; Sinop Üniversitesi öğrencileri Mehmet Gerçek, Erdal Doğan, Furkan Sele, Ceren Gırtlak, Şehadet Bilgin ve Ercan Şengül tarafından Merhum Fuat Sezgin’in hayatı ve İslam tarihinde öne çıkan bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
 

Panelin açılışında konuşan Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Barlak, Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Müslümanların tarihte sahip olduğu Kültür ve Medeniyeti somut delillerle ortaya çıkardığını belirtti.
 
Panelde Beytü’l Hikme ve Batıya Etkisi, İslam Bilim Tarihinde Tıp, Astronomi, Fen Bilimleri ve Matematik konuları öğrencilerimiz tarafından sunumlar eşliğinde ele alındı.

Editör: Vitrin Haber