Sinop Üniversitesi (S.Ü.) bünyesinde faaliyet gösteren Ebru ve Sanat Kulübü, 6. Bahar Şenlikleri kapsamında “Ebru Sanatı” şöleni düzenledi. İki gün süren etkinlikte üniversite öğrencileri “Ebru Sanatı” ile buluştu. 

Sinop Üniversitesi Ebru ve Sanat Kulübü Akademik Danışmanı Ceren Demiralp öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Fırat Üniversitesi Ebru Kulübü eğitmeni Hande ELMAS ve Uludağ Üniversitesi Ebru Sanat Kulübü Eğitmeni Ali Yılmaz, öğrencilere unutamayacakları bir deneyim yaşattı. Programda ilk olarak Ebru sanatı eğitmenlerinden Hande Elmas, Ebrunun taşıdığı anlamı ve felsefesini katılımcılarla paylaştı. Ebrunun tarihine de değinen Fırat Üniversitesi Ebru Kulübü eğitmeni Hande Elmas, ebru sanatının ilk olarak Türkistan’da yapıldığını ve Türk İslam Sanatı olarak kabul gördüğünü belirterek, “Bu nedenle bizler ebru sanatının patenti almak için uğraşıyoruz. Türkiye genelinde Atilla CAN hocamız önderliğinde Unesco’ya binlerce Ebru eseri göndererek patent başvuru yaptık” dedi.  

Diğer taraftan Ali Yılmaz da ebru sanatından örnekler sundu. Yaptığı ebrularla büyük beğeni toplayan Ali Yılmaz, ilk olarak uyguladığı “alın yazısı” tekniğini de Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile birlikte yaptı. Yılmaz, ebru yapımında kullandığı bizi Rektör Bircan’ın alnına sürdükten sonra kitre üzerindeki boyaya batırarak boyanın açılmasını sağladı. Ali Yılmaz açılan alana ise lale deseni yaptı.  

Daha sonra Ebru Sanatı eğitmenleri programa katılan bütün öğrencilerle tek tek ebru sanatını icra ettiler. Yapılan ebrular Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görücüye çıktı. 

Editör: Vitrin Haber