Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Savaş Ustaoğlu, Bologna Eşgüdüm Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Miray Varol ile fakülte ve yüksekokullardaki Bologna süreci birim temsilcileri katıldı.
 
Toplantılarda katılımcılara Bologna süreci hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Bologna Süreci Uyum Çalışmaları'nın, Avrupa’da yükseköğretim alanı yaratmayı hedefleyen bir reform süreci anlamına geldiğini söyledi.
 
Bologna sürecinin, öğrenciler açısından bir çok kazanımı beraberinde getireceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, sürecin öğrenci merkezli bir yaklaşımı öngördüğünü, öğrencilerin eğitim hayatlarına aktif katılımlarını sağladığını, eğitim programlarını ve derslerini daha bilinçli seçmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.
  
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sinop Üniversitesinin Bologna sürecine uyum kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
 

Editör: Vitrin Haber