Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen törene; Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Üniversite Akademik-İdari Kadrosu ve davetliler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Sinop Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Sinop Üniversitesinin bölümleriyle birlikte tanıtıldığı film katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
 
Sinop Üniversitesi 3 Yılda Büyük Değişim ve Dönüşüm Yaşadı 
Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, sunumlar eşliğinde 3 yıllık süre içerisinde Üniversitedeki değişim ve dönüşüm hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 
 
2016-2019 Eylem Planının adım adım hayata geçirildiğini belirten Dalgın, “Üniversitemiz 2018 yılı itibarıyla 2 Enstitü, 9 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulunda toplam 10419 öğrencisine eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır. Son üç yılda Üniversitemize kazandırdığımız yeni bölüm ve programlar ile öğrenci sayımızı iki katına yükseltmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Üniversitemiz URAP verilerine göre; 2007 yılından sonra kurulan 58 üniversite arasında 10. sırada iken, tüm üniversiteler arasında 64. Sıraya kadar yükselmiştir. Üniversitemiz ayrıca, Akademisyenlerimizin yayınlarına yapılan atıf puanı ve makale sayısından elde ettiği puan ile de 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler arasında bölgesinin 1. olmuştur" dedi. 
 
Sinop Üniversitesinin son üç yılda yürüttüğü bilimsel çalışmaları ve yayınları hakkında da bilgiler veren Dalgın, Üniversitemizin 3 yıl içerisinde 8 bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptığını belirterek, bu bilimsel toplantılarda yapılan sunumların, Rektörlüğümüz tarafından kitaplaştırılarak, bilim dünyasına kazandırıldığını ifade etti.

Konuşmasında Üniversite kampüs alanında devam eden çalışmalara da değinen Dalgın, Yeni kampüs inşaatının hızlı bir şekilde yükseldiğini ifade ederek, 2019 yılına kadar önemli bir aşama kaydedileceğine inandığını belirtti.
 
Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin yakın gelecekteki hedeflerini şöyle sıraladı; Asgari düzeyde olan Lisans ve Ön lisans programlarındaki öğretim elemanı sayısını, yeni personel alımlarıyla desteklemek. Lisansüstü programların sayısını artırarak, lisansüstü öğrenci sayımızı kısa vadede 1000, orta vadede 1500 öğrenciye çıkarmak. Birimlerimizdeki en az bir programın akredite olmasını sağlamak. 2018-2019 Akademik yılında bazı programlarda uzaktan eğitime geçmek. Sinop ve çevresindeki sanayi sektörü ile daha yoğun diyaloga geçerek, bölgeye katma değer üretecek projelerin yapılmasına öncülük etmek. Mevcut inşaatlarımızı kısa vadede bitirerek, yeni kampüsümüzü öğrencilerimizin ve Sinopluların hizmetine sunmak. 2018-2019 Öğretim yılında Sinop Meslek Yüksekokulunu ve Sağlık Yüksekokulunu Yeni Kampüsümüze taşımak. Türkeli Meslek Yüksekokulunu; okul binası olarak gösterilen yerin tadilatının ilçe sakinleri tarafından yapılması ve öğrenciler için yeterli olacak yurt binasının gösterilmesi halinde, kurarak öğretime açmak. 2019 yılında Öğrenci Yaşam Merkezini, Spor Bilimleri Fakültesi Binasını ve Spor Kompleksinin Tribün inşaatını ve Kampüs altyapı inşaatı birinci etabını bitirerek hizmete açmak. 2020 yılında Eğitim Fakültesinin yeni binasını ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin inşaatlarını bitirerek bu iki fakülte binasını hizmete açmak".

Konuşmasının sonunda akademik aşama kaydederek, biniş giyecek olan Akademisyenleri tebrik eden Dalgın, "Üniversitemizin bu noktaya gelişinde şu an birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımın gösterdikleri performans ve fedakârlık takdire şayandır. Bu nedenle burada bulunan ve bulunmayan bütün personelimize gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Son bir yıl içinde aramıza katılan bütün öğretim elemanlarımıza Sinop Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyor; öğretim üyeliğine atanan ya da bir üst akademik unvana yükselen ve biraz sonra törenle biniş giyecek olan hocalarımızı tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.
 
Rektör Dalgın’ın konuşması ardından, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından belirlenen, 2017-2018 Eğitim yılında en çok kitap okuyan; Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencileri Dilek Gürgöl ve Nurlan Aghayev ile Eğitim Fakültesi öğrencisi Aynulhayat Ay’a Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Safahat Kitabı hediye edildi.
 
Daha sonra Sinop Üniversitesinde gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler sonucunda alanlarında yükselme kaydeden öğretim üyelerine binişleri giydirildi. 
  
Törende Sinop Üniversitesine kurumsal ve bilimsel katkı sağlayarak, yayımlanan bilimsel eserleri ile 100 tam puan almaya hak kazanan Prof. Dr. Şükrü Çelik, Doç. Dr. Onur Şahin, Dr. Öğretim Üyesi Selahaddin Bardak ve Dr. Öğr. Üyesi Birol Baki’ye Sinop Valisi Hasan İpek tarafından başarı belgesi takdim edildi.
 Program, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Esra Yücesan, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Barış Yaşayancan ile Yılmaz Küçük, Görsev Yavuz ve Buğra Arif Arslan tarafından verilen mini konser ile devam etti.
 
Konserin ardından, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl tarafından müzisyenler adına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esra Yücesan'a çiçek takdim edildi. 
  
Sinop Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme Töreni, düzenlenen kokteyl ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber