Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Daire Başkanları, Fakülte/Yüksekokul Sekreterleri ve Üniversitede görevli idari amirler katıldı.
 
Gerçekleştirilen toplantıda Sinop Üniversitesinin kalite ve akreditasyon süreci, Üniversite personelinin ortaya koyacağı performansın eğitim-öğretim sürecine sağlayacağı katkılar ele alındı.
 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın toplantıda, Üniversitenin yıllara göre hedeflenen ve gerçekleşen performans kıyaslamalarını ele alarak geleceğe yönelik hedeflerini personelle paylaştı.
 
Rektör Dalgın ayrıca Sinop Üniversitesinin nitelik yönünden geliştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programlarının zenginleştirilmesi konularında da değerlendirmelerde bulundu.
 

Sinop Üniversitesinin, yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalarla bölgesinin ve yöresinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilmesi gerektiğini vurgulayan Dalgın, “Tüm personelimizle birlikte karşılaşılan problemlere etkili ve kalıcı çözümler üretmeli, misyon ve vizyonlarımızda yer alan stratejik amaç ve ölçülebilir hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalıyız. Üniversitemizin önümüzdeki dört yılın sonunda çok daha saygın ve iyi bir noktaya ulaşacağından şüphemiz yok” dedi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİNDEN SİNOP ÜNİVERSİTESİ VAKFINA BAĞIŞ KARARI
Toplantıda, Sinop Üniversitesine verilen merkezi bütçe ödeneğinin dışında, Sinop Üniversitesi Vakfının da el birliğiyle güçlendirilerek Üniversiteye katma değer sağlaması üzerinde duruldu. Rektör Dalgın tarafından Sinop Üniversitesi Vakfına bağış yapılması yönündeki teklife kayıtsız kalmayan Üniversite idarecileri, Sinop Üniversitesi Vakfına her ay belirlenen miktarda bağış yapmayı taahhüt etti.
 
Yeni akademik yılda fakülte ve bölümler bazında gerçekleştirilecek çalışmaların ve yeni döneme ilişkin hazırlıkların ele alındığı toplantıda, personelde görüş ve önerilerini Rektör Dalgın ile paylaştı.

Editör: Vitrin Haber