Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Seminer Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Tiftikçi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil Koç, Sinop Üniversitesi öğretim elemanları ve misafir akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
 
1.Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Semineri’nin açılışında konuşan Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Seminer Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu, hızla artan enerji talebinin karşılanması, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve çevresel olumsuz etkilerin azaltılmasında nükleer teknolojinin önemli bir rol üstlendiğini belirterek “Bu eğitim semineriyle, nükleer alanda farklı üniversitelerde eğitim veren alanında etkin ve yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda kabul görmüş akademisyenlerimiz ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Nükleer Denetleme Kurumu gibi bu alanda çalışmalar ve projeler yürüten kurum ve kuruluşlarımızın uzman temsilcileri ile nükleer enerji mühendisli lisans programında eğitim gören öğrencilerimizi bir araya getirerek öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması temel amacımız olmuştur. Bu seminerin akademisyenler ve kurum temsilcileri arasında işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesiyle birlikte; Hacettepe üniversitesi ve Sinop Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği öğrencilerinin gelecekte işbirliği ilişkilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Meryem Seferinoğlu’nun konuşmalarının ardından 1.Ulusal Nükleer Enerji ve Nükleer Bilimler Semineri, Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binasındaki eğitimlerle devam etti.
  
25,26 ve 27 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek seminerlerde, Nükleer reaktörlerde kor tasarımı, Nükleer reaktör güvenliği, Yeni nesil reaktörler, Radyasyon ölçüm ve analizi, Nükleer yakıt ve malzemeler, Nükleer yakıt çevrimi ve atık yönetimi ile Nükleer enerji mühendisliğinde eğitim politikaları gibi pek çok konu ele alınacak.
 

Etkinlik kapsamında ayrıca; üniversite, TAEK ve EÜAŞ temsilcilerinin katılımıyla “Türkiye’de Nükleer Enerji Mühendisliği Eğitimi” başlıklı bir panel düzenlenecek.
 
Panelde mevcut lisans/lisansüstü programlarının tartışmaya açılması, kurum ve kuruluşların nükleer enerji mühendisliği eğitiminden beklentileri ve ihtiyaçlarının ortaya konulması gibi konular masaya yatırılacak.
 

Editör: Vitrin Haber