Su Ürünleri Fakültesi ve MYO Su Ürünleri Programı öğrencileri, Gerze Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programını gezdiler. Öğrenciler burada 130 derece görselli simülatör odasını da gezerek, dümene geçti. 

Yrd. Doç. Dr. Gaye Doğan öncülüğünde Su Ürünleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programı öğrencileri, Gerze MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programını ziyaret ettiler. Derslerde su altı ile ilgilenerek, çalışmalar yapan öğrenciler, burada sefer su üstünü keşfetme imkanı buldular.

Su üstünü keşfetmek için 130 derece görselli simülatör odasını gezen öğrencilere Gerze MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Gökhan Ceylan ve Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Özkan Keleş eşlik etti. Dümene geçen öğrenciler, gerçek bir gemiye çıktıkları zaman yapması gereken her türlü hareket ve manevralar ile harita okuma, seyir, demirleme, yanaşma gibi birçok deneyimi yaşadılar.

Güzel bir deneyim olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gaye Doğan; “ Yağmurlu bir günde yük gemisi ile Boğaz Köprüsünü geçme deneyimi yaşan öğrencilerimiz için suyun üstü de altı kadar ilgi çekici hale geldi. Bizler Sinop Üniversitesi ailesi olarak bir ve beraberce sürekli ileri doğru koşuyoruz. Nitelikli bir gençlik yetiştirmek için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Bizi en güzel şekilde ağırlayan Gerze Meslek Yüksek Okulumuza ve değerli meslektaşlarıma öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Vitrin Haber