Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin 30'uncu kuruluş yıldönümü, kutlandı. 

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda fakültenin çalışmaları hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimi yapılarak, "Sualtında Türkiye" konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, burada yaptığı konuşmada, kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmeleri onların geleneklerine bağlı olmalarıyla mümkün olacağını söyledi. 

Su ürünleri fakültesinin 30 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim birimlerinden biri olduğunu vurgulayan Dalgın, şöyle konuştu:
"Her ne kadar fakültemiz son yıllarda öğrenci alımında yaşadığı sorunlarla karşı karşıya kalsa da zaman içerisinde bu sorunların ortadan kalkacağına, ülkesine ve milletine faydalı genç mühendisler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Asıl önemli olan o kurumun içinde yer alan insanların huzur, mutluluk ve başarılarının var olmasıdır. Bu bakımdan su ürünleri fakültesi köklü geleneği ile bundan önce olduğu gibi nitelikli araştırmalara imza atacak, donanımlı meslek erbabı yetiştirmeye devam edecektir.  Hepimiz biliyoruz ki üniversitelerin başarı ölçütlerinden biri de düzenlenen konferans ve benzeri etkinliklerin düzeyleridir. 2017 yılının Eylül ayında Sinop’ta düzenlenecek 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu'na üniversitemizin ev sahipliği yapacak olmasından dolayı büyük onur duyacağımızı ve su ürünleri sektörünün tüm paydaşlarını bilimsel bir platformda bir araya getirerek güzel ilimizde ağırlamaktan keyif alacağımızı belirtmek istiyorum."

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ise gelecekten umutlu olduklarını anlatarak, alanında donanımlı, konularında uzman, kendine güveni tam, bölgesinin sorunlarına çözüm üretebilen bir fakülte olarak 30'uncu yıllarını kutlamanın gururun yaşadıklarını dile getirdi.
Etkinlik, düzenlenen panellerle son buldu. 
AA
 
Editör: Vitrin Haber