Sinop Üniversitesi yeni kurulan Danışma Kurulu ile birlikte eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin kılmayı amaçlıyor.

Sinop Üniversitesi Danışma Kurulu, iş ve eğitim dünyasının yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları gibi temel aktörler ile de Üniversitemizin bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.
Danışma Kurulu dört yıl süre ile şehir yönetimi ve STK temsilcileriyle belirli aralıklarda bir araya gelerek istişarelerde bulunacak.
 
Sinop Üniversitesi Danışma Kurulunun şehirdeki paydaşlarla işbirliğini güçlendireceğini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Sinop Üniversitesi olarak şehir yönetimi, iş dünyası ve diğer paydaşlarımızla ilişkilerimizi geliştirmenin yanında kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik yapısını göz önünde bulundurarak danışma kurulu üyelerimizle birlikte Üniversitemiz ve şehrimizin birbirine sağlayacağı katkıları istişare edeceğiz. Şehrimizin ve Üniversitemizin yapısal reformu için aynı zamanda şehir eşrafımızın da katkı ve önerilerini içtenlikle dinleyeceğiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber