Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan 8 üniversite rektörünün imzaladığı bir protokol ile oluşturulan OKÜP (Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu) toplantısının 6'ncısı Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ordu'da gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın ev sahipliği yaptığı Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) toplantısına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Üniversite Genel Sekreterleri, Bilgi İşlem Daire Başkanları, Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış Toplantısında yaptığı konuşmasında Orta Karadeniz Bölgesi Üniversitelerini Ordu'da ve Ordu Üniversitesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ; rektör ve rektör yardımcılarının, bilgi işlem daire başkanlarının ve öğrenci işleri daire başkanlarının toplantıları sonucunda, birçok konuda karşılaşılan problemlerin çözüme ulaşacağını dile getirerek Ordu Üniversitesi'nin 2006'dan itibaren gerçekleşen gelişim süreci hakkında sunum yaptı. Gelişen ve gelişmeye devam eden Ordu Üniversitesi ve diğer üniversiteler için bu toplantıların önemli olduğunu ve tek başına altından kalkılamayacak problemlerin çözülmesinde önem arz ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, şunlara değindi:"OKÜP Toplantılarının üniversitelerde yaşanan sıkıntıların aşılması ve kaynakların verimli ve doğru kullanılması açısından bizlere çok faydalı olmaktadır. Etkin bir güç olma yolunda, bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek gençler yetiştirmek amacıyla üniversitelerimizin ilgili kalemlerindeki bütçelerini üniversitelere fayda sağlayacak şekilde kullanmak ve az bütçeyle daha kaliteli işler çıkarabilmek gereklidir. Dolayısıyla diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde olmak sorunların altından kalkmayı kolaylaştırmakta ve ileriye yönelik neler üretebileceğimizle ilgili ufkumuzu açmaktadır. Bu bakımdan geleceğe dair daha başarılı işler yapabileceğimizi umarak OKÜP bünyesinde bulunan ve toplantıya katılan Rektörlere, Rektör Yardımcılarına, Daire Başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, toplantıların faydalı geçmesini temenni ediyorum."

Katılımcılar Şehir Gezisi ile Yorgunluk Attılar
Gerçekleşen OKÜP (Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu) Toplantıları sonunda bütün grupların genel değerlendirme toplantısı ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Toplantılar sonucunda ilgili birimlerin aldığı kararların okunarak karar metni olarak kayda geçirilmesiyle OKÜP Toplantıları sona erdi.  
OKÜP toplantılarına katılan Rektörler, Rektör Yardımcıları ve üniversitelerin daire başkanları, yoğun çalışma temposunun sonunda yorgunluklarını; şehir turu, Boztepe, Yason Burnu ve sahil gezileriyle attılar.

Editör: Vitrin Haber