Bu kapsamda SNÜ Rektörü ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Nihat Dalgın başkanlığında gerçekleştirilen Sinop Üniversitesi Vakfı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında, 200’ü yemek bursu, 27’si eğitim bursu ve 10 tanesi protokol kapsamında başarı bursu olmak üzere toplam 237 öğrenciye SNÜ Vakfı aracılığıyla burs verilmesi kararlaştırıldı.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARIYLA 200 ÖĞRENCİYE YEMEK BURSU İMKÂNI
Geçtiğimiz yıl 135 öğrenciye aylık 75 TL yemek bursu veren Sinop Üniversitesi Vakfı, bu yıl hem burs alan öğrenci sayısını hem de burs miktarını artırdı.
Üniversite Vakfınca 2021 Yılı Kasım ayından başlamak üzere 8 ay boyunca 200 öğrenciye ayda 90 TL yemek bursu verilmesine karar verildi. Ayrıca yemek bursundan yabancı uyruklu öğrencilerin de istifade etmeleri kararlaştırıldı. 

27 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU VERİLECEK
Sinop Üniversitesi Vakfına yapılan bağışlar, eğitim hayatında desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere de umut oluyor. 
Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Vakfı tarafından Ekim 2021-Haziran 2021 tarihleri arasında toplam 9 ay boyunca ön lisans ve lisans öğrencilerine ayda 300 TL, lisansüstü öğrencilere ise ayda 500 TL olacak şekilde burs verilmesine karar verildi. 

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BAŞARI BURSU
Sinop Üniversitesi Vakfı ve Su Ürünleri Fakültesi ile Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında; Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde eğitim gören ve başarı puanına göre ilk 10’da yer alan öğrencilere verilen 300 TL’lik başarı bursunun 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında da 12 ay boyunca devam etmesi kararlaştırıldı. 

ÜNİVERSİTE VAKFINDAN EĞİTİMLERİNE YURT DIŞINDA DEVAM EDECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK
Sinop Üniversitesi Vakfınca alınan bir diğer kararda ise Sinop Üniversitesinde eğitim gören ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus veya Mevlana Değişim Programları kapsamında yurtdışına çıkacak olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere bir defaya mahsus 1000 TL burs verilmesine karar verildi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ MADDİ İMKÂNI KISITLI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VEREBİLMEK
Sinop Üniversitesi Vakfı olarak öğrencilere katkı sağlama noktasında kısa sürede örnek model oluşturduklarını belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın  “Vakfımıza bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardım elini uzatan tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizler öğrencilerimizi ailemizin birer ferdi olarak görerek her türlü ihtiyaçlarına elimizden geldiği derecede destek olmaya çalışıyoruz. En büyük hedefimiz de maddi imkânı kısıtlı olan öğrencilerimizin tamamına burs desteği sağlamak. Bu noktada Vakfımıza yapılan bağışlar ne kadar artarsa bizler de o ölçüde burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını artırabiliriz. Bu vesileyle Üniversitemiz personeli başta olmak üzere Sinoplu hayırseverlere Vakfımıza sağladıkları katkılardan dolayı tekrar teşekkür ediyor ve desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca, Üniversite öncülüğünde düzenlenecek olan Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumunda kullanılmak üzere Üniversite Vakfına yapılan şartlı bağışların Sempozyum sürecinde ihtiyaç duyulan hizmetler için kullanılması konusu da görüşüldü.