Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Yılmaz ve akademisyenler katıldı.

Pandemi sürecine yönelik gerekli tüm tedbirlerin alındığı programda, girişte ateş ölçümü yapılırken, oturma düzeni sosyal mesafe kuralına uygun olarak sağlandı.

BAŞARILARIMIZI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK İÇİN AKADEMİSYENLERİMİZE DESTEK SAĞLAYAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Programın açılışında konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi’nin akademik başarısını ve uluslararası saygınlığını günden güne artırdığını belirterek bu başarının mimarı olan tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.
Elde edilen bu başarının artarak devam etmesini dileyen Rektör Dalgın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarımızı sürdürülebilir kılmak için akademisyenlerin çalışmalarına ve bilimsel faaliyetlerine gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Dalgın, geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın kendisini telefonla arayarak Sinop Üniversitesinin son aylarda ardı ardına elde ettiği akademik başarılar nedeniyle tebriklerini ilettiğini ve bu başarıda pay sahibi olan tüm akademisyenlere selamlarını gönderdiğini ifade etti.

HER ALANDA YÜKSELMEK GAYESİYLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
Sinop Üniversitesi’nin yalnızca akademik eğitim veren bir yükseköğretim kurumu olmanın ötesinde, bilim üreten bir merkeze dönüşmesini istediklerini belirten Rektör Dalgın, “Sinop Üniversitesi olarak; her alanda yükselmek gayesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyorum ki üniversitemiz bundan sonra da üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hem bilim camiasına hem de bölgesine ve ülkesine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

Rektör Dalgın, konuşmasının ardından uluslararası indeksli yayınlarıyla Sinop Üniversitesine katkı sağlayan akademisyenlere “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Editör: Vitrin Haber