SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış programına; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Ahmet Tabak, üniversitelerin temsilcileri ve akademik personel katıldı.

Programın açılışında konuşan SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, seminerin Sinop Üniversitesi için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversitelerde yürütülen araştırma çıktılarının ekonomik değere dönüşmesinde, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesinde ve üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanmasında Teknoloji Transfer Ofislerine önemli görevler düştüğünü belirten Demirci, “Teknoloji Transfer Ofislerinin kurumlarımıza kazandırdığı katma değerin bilincinde olan Üniversitemiz, bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisinde yeniden yapılanmaya gitmekte ve uzman kapasitesini arttırmak için girişimlerini sürdürmektedir. Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisi yönergesinde de değişikliğe giden Üniversitemiz, patent ve faydalı modeller ile ilgili de kararlı adımlar atmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Teknoloji Transfer Ofisimizin bünyesinde kurduğumuz Bilgi ve Doküman Birimi çalışmalarına başlamıştır. Birimimiz patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka, konularında danışmanlık, bilgi ve dokümantasyon hizmeti sunacaktır. Bunun yanı sıra fikri ve sınai mülkiyet halklarıyla ilgili politika ve esasların düzenlenmesine ilişkin de yeni bir çalışma yürüttüğümüzü ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmasında Sinop Üniversitesinin proje ve bilimsel çalışmalardaki iç fon ihtiyacının önemli bölümünü Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) ile karşıladığını ifade eden Demirci, “Bu elbette bizim gibi her geçen gün gelişen ve bilimsel kapasitesini arttıran bir üniversite için yeterli değildir. Bu sebeple dış fon kaynaklarına da önemli oranda ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Düzenlenen bu seminer ile Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisinde dış fonların kullanılması, fon kaynaklarının tanıtımı ve akademisyenlerimizin proje yazma kapasitelerinin yükseltilmesi gibi konularda değerli eğitimcilerimiz bilgi paylaşımında bulunacaklar. Ben tekrar düzenlenen seminerin üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, davetimizi kırmayarak bizlere vakit ayıran Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin çok değerli temsilcilerine ve kıymetli eğitimcilerimize şükranlarımı sunuyor, seminere katılan üniversitemiz personeline başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci’nin konuşmasının ardından seminer Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğr. Gör Emrah Orakçıoğlu’nun sunumuyla devam etti.

Öğr. Gör. Emrah Orakçıoğlu, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Programı, Erasmus+ Programı, ortak bulma yöntemleri ve çağrı takibi konularında katılımcılara bilgiler verdi.

2 gün boyunca devam edecek olan seminerlerde, Üniversite-sanayi işbirliği, buluşların ticarileşmesi, uluslararası proje hazırlığından paydaşlarla yürütülecek ortak çalışmalar gibi pek çok konu hakkında bilgiler verilecek.
Seminer 31 Ocak 2020 tarihine kadar SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda devam edecek.

Editör: Vitrin Haber