Sinop Üniversitesinin kurumsal YouTube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen panelde, teknoloji ve tütün bağımlılığı konuları tüm yönleriyle ele alındı.

Moderatörlüğünü SNÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. H. Demet Cabar’ın üstlendiği panele; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan ile Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Demirci konuşmacı olarak katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan, Dünya Sağlık Örgütünün önlenebilir ölüm ve hastalıkların en önde gelen nedeni olarak belirlediği sigara bağımlılığını ele aldı.

Konuşmasında tütün ve tütün ürünlerinin fizyolojik zararları hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan, sigara kullanımın akciğer kanserini tetiklediğine dikkat çekerek sigara bağımlılığıyla mücadelenin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.

Ardından söz alan Doç. Dr. İbrahim Demirci ise günümüzde giderek yaygınlaşan teknoloji bağımlılığına da dikkat çekti.

Teknoloji bağımlılığının kişiyi toplumdan uzaklaştırdığını ifade eden Doç. Dr. İbrahim Demirci, bu konuyla alakalı özellikle genç kullanıcılar için koruyucu önlemler alınması gerektiğini söyledi.
Doç. Dr. İbrahim Demirci, teknoloji bağımlılığının sonuçları ve bağımlılığı önleme yöntemleri üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

Panelin moderatörü SNÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. H. Demet Cabar ise aile içi iletişimin önemine de dikkat çekerek, doğru ve etkili iletişimin bağımlılığı azaltmadaki rolüne vurgu yaptı.
 

Editör: Vitrin Haber