Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen sertifika programının ilk eğitimine; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Kamil Demirci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır ile akademik Personel katıldı.

Öğretim elemanlarının iki farklı grup halinde katılacağı eğitimlerin ilki 17 Ocak 2020 Cuma gününe kadar devam edecek. Eğitimlerde öğrencilerin ilgi alanları, becerileri ve yeteneklerini keşfetmesinde öğretim elemanlarımıza düşen görev ve sorumluluklar, öğrenciye sağlanacak rehberlik hizmetleri, ders içi ve dışında uygulanacak eğitim modelleri ile öğrenci ve akademisyen işbirliğinin daha da güçlenmesi konuları işlenecek.
Öğrenci Merkezli Eğitim-Öğretim Sertifika Programı’nın açılış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak tarafından yapıldı.

Konuşmasında Sertifika Programına katılan akademik personele teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Üniversitenin kalite gelişim süreciyle birlikte öğrenci merkezli, teknolojik gelişmelere açık ve birlikte iş yapmaya teşvik eden bir eğitim politikası benimsediğini belirtti.

Düzenlenen sertifika eğitiminin öğrenci merkezli eğitim modeli ve aktif öğrenme noktasında öğretim elemanlarında farkındalık oluşturacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, eğitimlerin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Ardından öğrenci merkezli eğitim-öğretim konusunda öğrencilerle yapılan röportaj seyredildi.

Daha sonra konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Eren ise düzenlenen eğitim programının amacı ve içeriği hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

“Öğrenci Merkezli Eğitim-Öğretim Sertifika Programı” eğitimcilerin sunumlarıyla devam etti. Öğrenci merkezli öğrenim yaklaşımıyla alakalı pek çok konu hakkında sunumlar yapan eğitimciler, öğretim elemanlarıyla bilgi paylaşımında bulundu.
Karşılıklı etkileşim içerisinde geçen eğitimlerde öğretim elemanları da öğrenci merkezli eğitim-öğretim yaklaşımıyla alakalı kendi fikirlerini ve değerlendirmelerini meslektaşlarıyla paylaştı. Öğretim elemanları, eğitim sonrası verilen kahve molaların da ise ilgili konuyla alakalı kendi aralarında fikir alışverişinde bulundu.

1.grupta yer alan öğretim elemanlarının eğitimleri 17 Ocak 2020 Cuma gününe kadar devam edecek. 2. grupta bulunan öğretim elemanları ise 27, 28 ve 29 Ocak 2020 tarihleri arasında eğitimlerini tamamlayacak.

Editör: Vitrin Haber