Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların yaptıkları işe yönelik belge zorunluğu bulunması nedeniyle Sinop Üniversitesinde öğrenim gören ve eğitimler sonunda iş alanında bilgi ve deneyim kazanan öğrenciler; gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olarak, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazandı.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın; Üniversite personeline ve öğrencilerine mesleki bilginin yanında beceri kazandırılması hususunu önemsediklerini dile getirerek, “Sınavları başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

SUBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende sertifikalar; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Volkan ÇAVUŞ, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin ve Ayancık MYO Müdürü Öğr. Gör. Recep Aykan tarafından takdim edildi.

Sinop Üniversitesi ile Etik Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Hizmetleri Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerle; Ayancık Meslek Yüksekokulundan 26 öğrenci, Gerze Meslek Yüksekokulundan 36 öğrenci ve Meslek Yüksekokulundan 131 öğrenci olmak üzere toplam 193 öğrenci sertifika almaya hak kazandı.

Editör: Vitrin Haber