Sinop Üniversitesi Rektörlüğünün, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı ve Rekreasyon Tezli Yüksek Lisans Programı açılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından onaylandı.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİME YÖNELİK GÜÇLÜ HEDEFLERİMİZ VAR
Açılan yüksek lisans programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Tüm dünyada üniversitelerin lisans yanında lisansüstü eğitime de yöneldiğini gözlemliyoruz. Bu anlamda yaşanan bu gelişmeye bizlerin de uyum sağlaması önemlidir. Sinop Üniversitesi olarak lisansüstü eğitime yönelik güçlü hedeflerimiz var. Öğrencilerimize yalnızca lisans eğitimi değil, aynı zamanda zengin bir lisansüstü eğitim imkânı da sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Lisansüstü eğitim çalışmalarımızdaki en büyük hedeflerimiz, öğrencilerimize geniş bir yelpazede yetkinlik, yeterlilik, bilgi ve beceri kazandırmaktır” diyen Rektör Dalgın, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılan Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı ile Rekreasyon Tezli Yüksek Lisans Programının hayırlı olmasını diledi.


 

Editör: Vitrin Haber