Çağın ihtiyaçlarına uygun yöntem ve tekniklerle donanımlı mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen Sinop Üniversitesi (SNÜ), bir yandan öğrencilere mesleki beceri kazandırırken, diğer yandan da yabancı dillerini geliştirmelerine destek oluyor.
Bu amaçla Sinop Üniversitesi Rektörlüğünün, bünyesindeki bazı programlarda isteğe bağlı İngilizce ve Arapça Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı açılması yönündeki teklifi, 01/04/2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek kabul edildi.
Böylece 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Sinop Üniversitesinde, Eğitim Fakültesi; Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği. Fen-Edebiyat Fakültesi; Matematik, Tarih, Tarih (İÖ). İlahiyat Fakültesi; İlahiyat, İlahiyat (İÖ). Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; Nükleer Enerji Mühendisliği. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi, Turizm Rehberliği, Turizm Rehberliği (İÖ) lisans programlarına yerleşen öğrenciler, kendi istekleri doğrultusunda bir yıl süreyle yabancı dil hazırlık eğitimi alabilecekler.

YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNE AVANTAJ SAĞLAYACAK
Üniversite eğitimindeki en önemli yapı taşlarından birinin yabancı dil öğrenmek olduğunu belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Günümüzde birçok meslek için yabancı dil bilmek önemli bir gereklilik haline gelmiştir. Bu bağlamda bazı lisans programlarında uygulayacağımız yabancı dil hazırlık sınıfı, öğrencilerimize etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırırken, onları kendi alanlarıyla alakalı araştırma yapabilecekleri düzeye ulaştırmayı da amaçlamaktadır. Ayrıca hazırlık sınıfını tercih eden öğrencilerimiz, aldıkları dil eğitimiyle yurt dışında ikili anlaşmalarımızın olduğu üniversitelerde eğitim görme şansı ya da uluslararası projelerde yer alma fırsatı da yakalayabileceklerdir. Tüm bu yönleriyle yabancı dil hazırlık sınıfının, öğrencilerimize önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyorum. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren belirtilen programlara yerleşen öğrencilerimiz, kendi istekleri doğrultusunda bir yıl süreyle yabancı dil hazırlık eğitimi alabilecekler” dedi.

Editör: Vitrin Haber