Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen mezunlar buluşmasına; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı,  Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Ali Altungeyik, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik-İdari personel ve mezunlar katıldı.

Mezunlar buluşmasında konuşan Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cem Dönmezoğulları; Sinop Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğü olarak, Üniversitenin öğrenci ve mezunlarının kendi kişisel kariyer planlarını yapmalarını ve bu planlarını hayata geçirmelerini amaçlıyoruz. Sinop Üniversitesi olarak, kariyer yolculuğunuzda her zaman yanınızda olduğumuzu ve bizlere her zaman ulaşabileceğinizi hatırlatmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Programın açış ve selamlama konuşmalarını yapan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, pandemi sebebiyle yapılamayan etkinliğin bu sene gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Mezunlarımızın birbirleriyle ilişkilerini sürdürebilecekleri ve bölgesel veya ülkesel olarak ortak bir sorun oluştuğu zaman seslerini duyurabilecekleri ortak bir platform oluşturmak amacıyla, Mezun Öğrenci Koordinatörlüğünü kurduklarını” belirtti.

Güçlü bir toplum olmak için, birlikte hareket etmenin önemine de değinen Dalgın; “Birlikten kuvvet doğar, mezunlarımızın bizim yanımızda olması, Üniversitemizi daha iyi yerlere taşımamıza katkı sağlayacaktır. Buluşmamıza katılan tüm mezunlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun ile başlayan “Üniversitemiz Mezunları Deneyim Konuşmaları”, farklı fakülte ve bölümlerinden yeni mezun olan öğrenciler ile devam etti.  
Konuşmaların ardından, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Beyzanur Aksu tarafından Ney dinletisi icra edildi.

Rektör Nihat Dalgın, mezunlarla uzun süre sohbet etti. Etkinliğe katılan mezunlar, yapılan ikramlar eşliğinde dönem arkadaşlarıyla sohbet ederek hasret giderdi.
Mezunlar Buluşması Programı, çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber