Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen törene; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, biniş giyme heyecanı yaşayan ve belgelerini alan öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

Tören, Sinop Üniversitesinin 15. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle hazırlanan tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Ardından katılımcılara hitap eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, unvanı yükseltilen tüm öğretim üyelerimizi tebrik ederek, “Üniversitemizde görev yapan bütün arkadaşlarımız bizim için kıymetlidir. Bugün de biniş giyecek öğretim üyelerimizin heyecanlarını yürekten paylaşıyoruz. Ayrıca bugün Üniversitemizin 2021 yılı faaliyetlerine sunmuş olduğu değerli katkılar nedeniyle ve uluslararası tanınırlılığına sağladıkları katkılar için akademisyenlerimize belgelerini takdim edeceğiz. Bu şekilde daha nice mutlulukları paylaşmak temennisiyle sizlere, ailenize, Üniversitemize, Ülkemize ve insanlığa hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Dalgın’ın konuşmalarının ardından, gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler sonucunda alanlarında yükselme kaydeden öğretim üyelerine; Rektör Nihat Dalgın ve Rektör Yardımcıları tarafından binişleri giydirildi.
Programda Profesörlük unvanı alan akademisyenlere, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından “Profesörlük Belgesi” verildi.

Son olarak Rektör, Rektör Yardımcıları ve Fakülte Dekanları tarafından, Sinop Üniversitesinin 2021 yılı faaliyetlerine sunmuş olduğu değerli katkılar nedeniyle ve uluslararası tanınırlılığına sağladıkları katkılar için akademisyenlere “Ödül Belgesi” ve “Başarı Belgesi” takdim edildi.

Program, aile fotoğrafının çekinilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber