2019 yılı şubat ayı itibarı ile “Sıfır Atık Projesine” dâhil olarak tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlatan Sinop Üniversitesi, yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda; SÜBİTAM, İlahiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli ve Meslek Yüksekokulu yerleşkelerinde atık yönetimi sistemini oluşturarak “Sıfır Atık Belgesi” almaya layık görülmüştü.

Atık yönetim sistemini birimlerinin tamamında oluşturmak için çalışmalarına devam eden Sinop Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi ile Ayancık, Boyabat, Durağan, Gerze ve Türkeli yerleşkelerinde de gerekli kriterleri yerine getirerek Temel Seviyede “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Böylece Sinop Üniversitesine ait yerleşkelerin tamamında “Sıfır Atık Belgesi” alınmış oldu.

SNÜ SIFIR ATIK YÖNETİMİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE UYGULUYOR
Personel ve öğrencilerin kullandığı tüm yerleşkelere sıfır atık kumbaraları yerleştirerek atıkları kaynağında ayrıştıran ve oluşturduğu geçici atık depolama alanı ile geri dönüşüm sürecine destek veren Sinop Üniversitesi, Sıfır Atık konusunda farkındalığı artırmak amacıyla da Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından tasarlanan Atık Toplama Potalarını öğrenci ve personelin kullanımına sundu.

“ÇEVRE DUYARLILIĞI KONUSUNDA ÖRNEK BİR ÜNİVERSİTEYİZ“
Tüm yerleşkelerinde “Sıfır Atık Belgesi” almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Atıkların azaltılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir bir dünya için hepimize sorumlulukların düştüğünü hatırlattı.
Sinop Üniversitesi olarak ‘sıfır atık’ olgusunu ilke edindiklerini belirten Rektör Dalgın, “Bilinçli öğrencisi, duyarlı personeliyle Üniversitemiz çevre duyarlılığı konusunda örnek bir üniversitedir. Genç nesillerin geleceklerini şekillendiren bir üniversite olarak hedefimiz yarınlara daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmektir” dedi. 

Editör: Vitrin Haber