Sinop Üniversitesi ile ihaleyi alan Beypet İnşaat Firması arasında yapılan yer teslim törenine; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ile Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Ali Altungeyik, yüklenici firma yetkilisi İhsan Beyazit, üniversite akademik ve idari personeli ile davetliler katıldı.

YENİ BİNA 10 BİN 800 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK
Törende konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop ve Üniversitemize her şeyin en güzelini yapmak için büyük bir gayret içinde olduklarını belirterek; “Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binamızın yapım ihalesini tamamlayarak yer teslimi aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle yüklenici firmamıza yer teslimini yaptık. İnşallah inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlanacak” dedi.

2025 YILINDA HİZMETE AÇILIYOR
2025 yılının ocak ayında binanın tamamlanarak öğrencilere kapılarını açacağını söyleyen Dalgın, “ Üç kattan oluşan binamız yaklaşık olarak 10800 metrekare kapalı alana sahip olacak. Ayrıca fakülte binamız içinde, 3 adet dekan odası, 6 adet dekan yardımcısı odası, 3 adet fakülte sekreteri odası ve 57 adet öğretim elemanı odası bulunacak; bununla birlikte 3 adet amfi, 38 adet derslik, toplantı odaları ile bay-bayan mescidi ve abdest alanı, bilgisayar laboratuvarları ve öğrencilerimizin vakit geçireceği çok sayıda sosyal donatı alanına sahip olacaktır” bilgilerini paylaştı.

ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLSUN
Rektör Dalgın, konuşmasını şu ifadelerle tamamlandı: “Modern mimari anlayışının hakim olduğu, estetik yapısı ve fiziksel koşullarıyla akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize en konforlu şartları hazırlama gayreti içerisindeyiz. Mühendislik Fakültesi binamız ile diğer Mühendislik Fakültelerine de örnek olacak bir model ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle yeni binamızın Üniversitemize, Sinop’a, Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”
SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konuşmasının ardından Beypet İnşaat Firması yetkilisi İhsan Beyazit’e yer teslim tutanağını verdi.

Editör: Vitrin Haber