Tüm çalışanlarına ve öğrencilerine daha güvenli bir bilişim hizmeti sunmak amacıyla bir dizi yeni önlem ve uygulamayı hayata geçiren Sinop Üniversitesi (SNÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini uluslararası düzeyde belgelendirmek için 30 Kasım 2021 Salı günü TÜRKAK tarafından akredite edilen BBS Belgelendirme Firmasınca dış tetkik sürecine tabi tutulmuştu.

Yapılan denetimlerde bilgi güvenliği konusunda gerekli kriterleri taşıdığı tespit edilen Sinop Üniversitesine, bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”nın verilmesi kararlaştırılmıştı.

SNÜ SERTİFİKASINI VE BAYRAĞINI TESLİM ALDI
Başarıyla tamamlanan dış tetkik sürecinin ardından 21 Aralık 2021 tarihi itibariyle ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını ve Bayrağını teslim alan Sinop Üniversitesi, bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini uluslararası düzeyde belgelendirmiş oldu.

DALGIN, BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİNİ MAKAMINDA MİSAFİR ETTİ
SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasının alınma sürecinde büyük bir çaba ortaya koyan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Personelini makamında misafir etti.

“KALİTEYİ TÜM ÇALIŞMALARIMIZIN MERKEZİNE ALIYORUZ”
SNÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan ile Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı’nın da eşlik ettiği görüşmede, sürece katkı sağlayan personele teşekkürlerini sunan Rektör Nihat Dalgın, “Topluma hizmet gibi çok önemli bir misyonu olan Üniversitemizin sürekli gelişmesi, yenilenmesi ve değişen ihtiyaçlara cevap verebilmesi gerekmektedir. Bu noktada kaliteyi tüm çalışmalarımızın merkezine alıyoruz” dedi.

Bilginin giderek daha da önemli hale geldiğine dikkati çeken Rektör Dalgın, “Bilgi bir taraftan çok kolay ulaşılabilir ve üretilebilir hale geldi, aynı zamanda bilginin güvenliği, saklanması ve paylaşılmasıyla ilgili meseleler de ayrı bir alan olarak karşımıza çıktı. Üniversitemiz bu anlayışla sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda gerekli çalışmaları yaparak bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazandı. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Vitrin Haber