Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sinop Üniversitesi 2020-2023 yılları arasında eğitimle ilgili tüm alanları kapsayan iş birliği protokolünü imza altına aldı. Taraflar protokolü valilik makamında düzenlenen törenle imzaladı. Eğitimde İşbirliği Protokolüne imzayı Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız attı. 

Protokolle ilgili bilgi veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, protokolün Sinop ili sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak 'Eğitim-Öğretim, Eğitim Yönetimi, Ders Dışı Etkinlikler, Veli Destek Çalışmaları ve Akademik Danışmanlık Uygulaması' alanları başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanları kapsadığını söyledi. 

Yıldız: "Özellikle öğrencilerimizin başarı seviyelerini yükseltecek olan bütün eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak hedeflenmektedir. Protokolün ilimiz eğitimi için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

Editör: Vitrin Haber