Koronavirüs (Covid-19) tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli olarak çalışan, hayata geçirdiği uygulama ve tedbirler neticesinde tüm yerleşkelerinde salgın riskini en aza indiren Sinop Üniversitesi, bu çabalarını “Güvenli Kampüs Belgesi” alarak taçlandırdı.

TSE DENETİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
1-2 Aralık tarihilerinde Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlerde, salgından korunma yöntemleri ve bilgilendirme/farkındalık çalışmaları detaylı olarak incelenen Sinop Üniversitesinin, pandemi ile mücadeleye yönelik gerekli tedbirleri etkin bir şekilde uyguladığı tespit edilmişti.

GÜVENLİ KAMPÜS BELGESİ REKTÖR DALGIN’A TAKDİM EDİLDİ
Denetimlerin ardından TSE ekipleri tarafından Sinop Üniversitesine (SNÜ) verilmesi kararlaştırılan “Güvenli Kampüs Belgesi”, 21 Aralık 2021 Salı günü, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından teslim alındı.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen Belge Teslim Törenine; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan ile Kalite Yönetim Birimi Personeli katıldı.

KAMPÜSÜMÜZDE SALGIN RİSKİNİ EN AZA İNDİREREK EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİMİZİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRDÜK
Güvenli bir kampüs olarak tescil edilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitelerin salgın sürecinde eğitim-öğretim ve araştırma çalışmaları ile topluma hizmet faaliyetlerine devam edebilmesi için güvenli kampüs ortamlarının sağlanması önemlidir. Bu noktada Üniversitemiz de aldığı önlemler ve hayata geçirdiği uygulamalarla kampüsünde salgın riskini en aza indirerek eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerini kesintisiz şekilde sürdürmeyi başarmıştır. Üniversitemizin bu başarısının tescil edilmesi de bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Bu kazanımın elde edilmesinde emeği geçen personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber