Öğrenci ve personelin kullandığı sosyal yaşam alanlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programı şartlarını yerine getiren Sinop Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan Dış Tetkik sürecini başarıyla tamamlayarak “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi” almaya hak kazandı.

Covid-19 tehdidinin ilk ortaya çıktığı andan itibaren iç ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak amacıyla titiz bir çalışma yürüten Sinop Üniversitesi, bu çabalarını “Güvenli Kampüs” unvanıyla tescillemek için Türk Standartları Enstitüsü’ne başvuruda bulundu.
Ön değerlendirme sürecinin ardından TSE’den gelen uzman ekipler, iki gün boyunca Covid-19 salgınına yönelik Sinop Üniversitesinde uygulanan tedbirleri yerinde inceledi.

Yapılan denetimlerde, Üniversitede salgından korunma yöntemleri, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması ve bilgilendirme/farkındalık çalışmaları detaylı olarak tetkik edildi.

Denetimlerin ardından birimlerde pandemi ile mücadeleye yönelik korunma ve kontrol önlemlerinin etkin bir şekilde uyguladığını tespit eden TSE ekipleri, Sinop Üniversitesine “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi”nin verilmesini kararlaştırdı.

Saha ziyaretleri sonrası çevrim içi olarak yapılan Dış Tetkik Değerlendirme Toplantısı’na; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Vekili Ali Altungeyik, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı ve TSE Uzman Tetkikçisi Emel Özcan ile Sinop Üniversitesi akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, iki gün süren denetimlerde, Sinop Üniversitesi personelinin salgına karşı gerekli farkındalığa sahip olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

ÜNİVERSİTE PERSONELİNDE SALGINA KARŞI GEREKLİ FARKINDALIK OLUŞMUŞ
Ziyaret ettikleri tüm birimlerde salgına karşı gerekli tedbirlerin başarıyla uygulandığını memnuniyetle ifade eden Erol Kaygı, ortak kullanım alanlarını Covid-19 tedbirlerine uygun hale getirerek öğrencilerin, personelin ve tüm dış paydaşların sağlığının korunması için gerekli adımları atan üniversite yönetimine teşekkür etti.


TSE Uzman Tetkikçisi Emel Özcan ise Sinop Üniversitesindeki salgın tedbirlerinin “Güvenli Kampüs Belgesi” için gerekli koşulları karşıladığını söyledi. SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve üniversite yönetimine bu noktadaki çabaları için teşekkürlerini sundu.

“KARADENİZ’DE GÜVENLİ KAMPÜS BELGESİ ALAN İLK ÜNİVERSİTE OLDUK“
Ardından konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise Karadeniz Bölgesi’nde “Güvenli Kampüs” belgesini alan ilk üniversite olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Günümüzde üniversitelerin başarısının yalnızca eğitim kalitesiyle değil aynı zamanda kampüslerinin daha yaşanabilir olmasıyla da ölçüldüğünü söyleyen Dalgın, pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren öğrenci ve personelimizi virüs tehlikesinden korumak için hızlı ve etkin önlemler aldıklarını belirtti. Rektörümüz, bu süreçte bir yandan bilimsel faaliyetler ve eğitim-öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan sürmesi için çalıştıklarını, diğer yandan da kampüsümüzde salgın tehdidinin en aza indirilmesi için bir dizi önlem aldıklarını ifade etti.

Bu doğrultudaki yoğun gayret ve çalışmalarıyla Karadeniz Bölgesinde ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ alan ilk üniversite olduklarını dile getiren Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak tüm hizmetlerini, kalite standartlarına taşımaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

Editör: Vitrin Haber