Sinop Üniversitesi (SNÜ) Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda; liderlik, protokol kuralları, etkili iletişim, krizle mücadele, zamanı etkili ve verimli kullanma gibi pek çok konu başlığında eğitimler verilirken, program sonunda yöneticilere katılım belgesi takdim edildi.

Eğitim Programına; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Vekili Ali Altungeyik, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Rektör Danışmanları, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları, Fakülte ve Yüksekokul Sekreterleri ile Şube Müdürleri katıldı.

Yönetici Yetkinliklerini Geliştirme Programının ilk eğitimi, “Liderlik ve Yöneticilik” konu başlığıyla SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından verildi.

Liderlik tanımının üzerinde duran Rektör Dalgın, yöneticilerin günümüz iş dinamiklerinde başarılı olabilmek için liderlik özelliklerine sahip olmaları gerektiğini belirterek, kurumların etkinliği açısından lider yöneticilerin rolü ve önemi hakkında bilgiler verdi.

Ardından Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Berna Ersoy Özcan, “Stres ve Kızgınlık Yönetimi” başlıklı sunumuyla, stresle başa çıkma yöntemleri ve öfke kontrolü konularındaki önerilerini paylaştı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz da, “Yöneticiler İçin Protokol ve İletişim” başlıklı eğitiminde, iletişim ve nezaket kurallarını ele alarak kamusal alanlarda uyulması gereken protokol kurallarına ilişkin bilgiler verdi.

Programda “Kriz Yönetimi” konusunda bilgiler veren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Eren ise, iş hayatında kişisel ve kurumsal hedeflere ulaşmak için gerekli olan kriz yönetme becerileri hakkında önemli ipuçları paylaştı. Krizleri fırsata çevirme ve krizleri oluşmadan öngörme tekniklerine ilişkin deneyimlerini aktardı.

Yönetici Yetkinliklerini Geliştirme Programı’nın öğleden sonraki oturumu, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Kartal tarafından verilen “Toplantı ve Zamanı Etkin Yönetmek” başlıklı bir sunum ile devam etti.

Prof. Dr. Nazım Kartal, toplantıyı daha verimli hale getirme yöntemlerini ve zamanı etkili kullanma tekniklerini ele aldı.

Ardından Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezen Özek de “Uygulamada Karar Alma, Kararların Takip ve Tatbiki” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumda sezgisel karar almanın yanında, bireysel ve ortak karar alma, kararlara katılım, kararın uygulanması ve takibi konuları ele alındı.

Yönetici Yetkinliklerini Geliştirme Programı’ndaki son eğitim, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Koç tarafından verildi.

Prof. Dr. Oktay Koç, “Tekil ve Bütünleşik Performansın Değerlemesi ve Geliştirilmesi” başlıklı sunumunda, nitelikli ve sürdürülebilir performansın üretilmesi, müşterek performans uygulamaları, performans yetersizliklerinin belirlenmesi, tekil ve bütünleşik performansın iyileştirilmesi konularında bilgiler paylaştı.

Eğitim programının sonunda, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Eğitime katılan yöneticilere ise Rektör Dalgın ve Rektör Yardımcıları tarafından Katılım Belgesi verildi.

Yönetici Yetkinliklerini Geliştirme Programı, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Haber Merkezi
 

Editör: Vitrin Haber