Sinop Üniversitesi tarafından Sinop’un kalkınmasına ve ekonomik büyümesine katkı sağlamak, bununla birlikte iktisadi sorunlara çözüm önerileri sunmak amacıyla “Sinop’un Ekonomik Kaynaklı Sosyal Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı çalıştay düzenlendi.
Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalıştaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, fakülte dekanları ve akademik personel katıldı.
Çalıştayda bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin vizyonuna uygun bir çalışma modeli uygulamayı hedeflediklerini belirterek bu kapsamda Sinop’un ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

Düzenlenen çalıştayla, yalnızca Sinop merkezde değil ilçeler bazında da ekonomik hareketliliği sağlayacak projelerin tartışılacağını ifade eden Rektör Dalgın, “Bugünkü çalıştayımızda, ekonomik kaynaklı sosyal sorunlarımızı konuşacağız ve ortaya somut çözüm önerileri sunacağız. Sinop’un ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak için akademisyenlerimizin hazırladığı projeleri kapsamlı olarak değerlendirme fırsatı bulacağız. Çalıştayımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Rektör Dalgın’ın konuşmasının ardından, “Sinop’un Ekonomik Kaynaklı Sosyal Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayına geçildi.
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan tarafından iki farklı oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda, akademisyenler sırayla söz alarak Sinop’un ekonomik kaynaklı sorunlarına yönelik ortaya koydukları projeleri paylaştılar.
Çalıştayda, Sinop’ta yaşayan dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak için atılması gereken adımlar ele alındı. Ayrıca Sinop’taki ekonomik fırsatlar, istihdamı artıracak ve yerel dinamikleri harekete geçirerek projeler de detaylı olarak tartışıldı.

Diğer taraftan üniversitemizin gelecek dönemde Sinop ekonomisine sağlayacağı katkılar da değerlendirildi.

Yapılan sunumların ardından söz alan akademisyenler, projelerin geliştirilebilir yanlarını ve eksik yönlerini yorumlayarak çalıştaya katkı sağladılar.


 

Editör: Vitrin Haber