Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu beraberindeki Şube Basın-Yayın Uluslararası İlişkiler Sekreteri Saygın Doğan ile birlikte Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ı ziyaret etti. 

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’a gündemlerinde yer alan Sinop’un eğitim sorunları ile ilgili görüşlerini bildiren Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu ve Şube Basın-Yayın Uluslararası İlişkiler Sekreteri Saygın Doğan, sorunların çözümü ile ilgili Yıldız’la istişarelerde bulundu.

YIKIMI BEKLENEN GELİNCİK ORTAOKULUNUN AKIBETİ NE OLACAK?
Görüşmede öncelikli olarak deprem riski nedeniyle yıkım kararı alınan fakat şuana kadar herhangi bir çalışma başlatılmayan Gelincik Ortaokulu binası ile ilgili endişelerini dile getiren Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, yıkımda yaşanan gecikmenin pandemi süreci sonrasında başlayacak yüz yüze eğitimde öğrenci, öğretmen ve veli noktasında çok büyük sorunları beraberinde getireceğini ifade etti. Şahbenderoğlu; “Gelincik Ortaokulu tüm öğrenci, öğretmen ve diğer personeliyle birlikte, binanın yıkım kararı nedeniyle Fatih İlkokulu’na taşındı. İl Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşmede öğretmenlerin eğitim konusunda bazı endişeler taşıdığını, ayrıca ileride kontenjan sorunu yaşanabileceğini bildirdik. Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Yıldız yanıt olarak Fatih İlkokulu binasının ortak kullanımı konusunda herhangi bir sıkışıklık veya yetersizlik olmadığını, Gelincik Ortaokulu’nun kendi binasında 14 adet derslik olduğunu, Fatih İlkokulu binasında ise 16 adet dersliği kullanabileceklerini; kontenjan sorunu ile ilgili Gelincik Ortaokulu Müdürü ile konuştuğunu ve kendisinin bu konuda sorun yaşanmayacağını söylediğini aktardı. Binanın yıkımı konusunda ise, deprem riski nedeniyle bina hakkında yıkım kararı çıktığını ve bunun geri dönüşünün mümkün olmadığını söyledi. Yıldız ayrıca, ödeneğinin hazır olmasına rağmen sürecin başlayamamasının nedeninin, binanın 3. derece arkeolojik SİT alanı içerisinde olması ve dolayısıyla Sinop Belediyesi’nin Koruma Amaçlı İmar Planı bulunmadığı için bu bölgede bir çalışma yapılamaması olduğunu söyledi. Bu sorunun çözümü için Sinop Belediyesi başta olmak üzere, bakanlık, TOKİ gibi kurumlarla da görüş alışverişi yaptığını, fakat belediyenin Koruma Amaçlı İmar Planı yapmamış olmasının her seferinde süreci tıkadığını anlattı. Önümüzdeki günlerde belediye başkanı ile tekrar görüşeceğini ve sorunu çözmeye çalışacaklarını beyan etti.

Bu görüşmeden sonra konuyla ilgili olarak Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan ile görüşme gerçekleştirdik. Barış Ayhan, bu konuda ellerinin kollarının bağlı olduğunu, İller Bankasının ihale sürecinin başlatılmasında çok geç kaldığını son olarak da Anıtlar Kurulunun vereceği kararla her şeyi çözüleceğini belirtti. Sinop Belediyesi olarak bu işin ödeneğinin de hazır olduğunu bir an önce bu işin sonuçlanmasını onların da çok arzu etiğini belirtti.

Eğitim İş Sinop Şubesi olarak biz; okulun yıkımı ve yapımı için gerekli ödeneğin mevcut olması, koruma imar planın çıkarılması için her türlü ödenek ve isteğin mevcut olmasına rağmen bu işin başlatılamamış olmasının her kimse birilerinin işini iyi yapmadığı düşüncesine girmiş durumdayız. Bu işlerin şimdiye kadar tamamlamış olması gereken tüm kurumları ve amirlerini sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. O bölgenin tek ortaokulu olan ve yüksek öğrenci potansiyeline sahip olan okulumuzun bir an önce yapımına başlanmasının gerekliliği pandemi sürecinin geçmesi sonucu öğrenci, öğretmen ve veli noktasında çok büyük sorunları beraberinde getireceği aşikar görünmektedir. Tüm yetkililere sesleniyoruz; sizin ıvır zıvır projelerinizden veya birilerinin inşaat ruhsatı beklemesinden çok daha önemli geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu ciddi sorunu. Önerimiz bu sürecin biran önce başlatılması en azından bu okulumuza yönelik özel bir izin çıkarılarak bu işe bir an önce başlanmasıdır. Kısacası tüm sorumluları görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi. 

PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE MARUZ KALIYOR
Gerçekleştirilen ziyarette okullarda görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin, pandemi dönemindeki ek ders ücretlerini almakta yaşadıkları sounlara da değinen Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, hak kaybı yaşayan öğretmenlere gerekli desteğin verilmesini istedi. Şahbenderoğlu; “İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Yıldız’a okullarda görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin, pandemi dönemindeki ek ders ücretlerini almakta sorun yaşadığını, bireysel başvuru yapanların ek ders ücretlerinin ödendiği, yapmayanların ise ödenmediğini anlattık. Bu nedenle bir hak kaybı yaşandığını, bunun düzeltilmesi için şube olarak milli eğitim müdürlüğüne resmi yazıyla başvurduğumuzu bildirdik. Ercan Yıldız, bu konuda herhangi bir mağduriyete yol açmadıklarını ve konuyu tekrar inceleyerek gerekenleri yapacaklarını kaydetti.

Eğitim İş Sinop Şubesi olarak, dün olduğu gibi bugün de Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimizin sorunlarında ve hak kayıplarına uğradıkları durumlarda yanlarında olduk ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Eğitim İş, eğitim işkolunda çalışan memur, öğretmen, akademisyen, idari personel, yardımcı hizmetler, teknisyen ve tüm emekçilerin güvencesidir” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber